На 22.02. в 20.21. часа Луната, транзитираща през знака Дева, ще бъде в точна опозиция със Слънцето в Риби. Ефектът от Пълнолунието ще се усеща най-силно на 22.02. и на 23.02. Важно е да сме изключително внимателни през тези два дни, понеже повечето от нас ще усещат конфликт между емоциите и Егото си, който може да се прояви на различни нива от нашето съществуване.

От една страна ще бъдем изключително чувствителни, състрадателни и сливащи се с околните (Слънце в Риби), от друга ще има част от нас, която да иска да запази автономност, рационалност и ред в мислите и действията си (Луна в Дева).

За двата дни около Пълнолунието да не бъдат катастрофални и трудни за преглъщане, е добре всеки от нас да се постарае да намери баланса между двете Светила на вътрешно ниво. Добре ще е в някои аспекти от своя живот да си позволим да бъдем по-крехки и раними, както и по-чувствителни и преживяващи, но също така е добре да не си позволим да загубим себе си в тези мощни чувства, които ще извират от нас и да не се оставим изцяло на емоциите си, понеже до голяма степен те ще объркват преценките ни.

Много важно е също така през дните около Пълнолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или изясняваме взаимоотношенията си с друг човек. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни.
Двата дни около Пълнолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Най-напрегнат ще бъде периодът за подвижните знаци Дева, Риби, Близнаци и Стрелец, както и за хората с Асцендент или лични планети в тези знаци. При тях е възможно да изникнат непредвидени конфликти или разправии с някого от обкръжението, които бързо ще отшумяват, стига да съумеят да не драматизират прекомерно анализирайки ситуациите. Важно е също така да се постараят да не реагират първосигнално, ами да си оставят малко време за премисляне и преоценка.