На 6 септември в 10:10 часа сутринта Луната, небесното тяло, което отговаря за нашите подсъзнателни нужди и емоции, преминава през знака Риби и застава в точна опозиция със Слънцето в Дева, Светилото, което олицетворява съзнателните ни нужди, его и таланти.

Ефектът от Пълнолунието ще се усеща най-силно на 5 и на 6 септември. И през двата дни е важно да сме изключително внимателни, понеже повечето от нас ще усещат конфликт между емоциите и съзнателните си желания, който може да се прояви на различни нива от нашето съществуване.

От една страна ще бъдем изключително чувствителни, състрадателни и сливащи се с околните (Луна в Риби), от друга ще има част от нас, която да иска да запази автономност, рационалност и ред в мислите и действията си (Слънце в Дева).

За двата дни около Пълнолунието да не бъдат прекалено затормозяващи, е добре всеки от нас да се постарае да намери баланса между двете Светила на вътрешно ниво. Добре ще е в някои аспекти от своя живот да си позволим да бъдем по-крехки и раними, както и по-чувствителни и преживяващи, но също така е добре да не си позволим да загубим себе си в тези мощни чувства, които ще извират от нас и да не се оставим изцяло на емоциите си, понеже до голяма степен те ще объркват преценките ни.

Много е важно през дните около Пълнолунието да не стартираме проекти, да не подписваме договори, да не осъществяваме преговори или изясняваме взаимоотношенията си с друг човек. Добре е също така да не предприемаме важни покупки или ремонти, понеже има риск от заблуда и объркване.

Периодът е подходящ за завършване на начинания, които са започнали отдавна и чието приключване е планувано и подготвено от предните дни. Двата дни около Пълнолунието са идеални за творчески занимания, медитации, йога и плуване.

Най-силно ще се отрази Пълнолунието на подвижните знаци Риби, Дева, Близнаци и Стрелец, както и на хората с лични планети или Асцендент в тези знаци. Важно е през периода те да се пазят от недоразумения, да внимават да не ги подведат и объркат. Добре е да се стараят да останат нащрек, за някой да не злоупотреби с добрината или наивността им.

Въздушните знаци Везни и Водолей трябва да внимават с финансовите сделки през периода, защото има риск да направят грешни инвестиции.

Земните знаци Козирог и Телец не е изключено да се скарат с близък приятел или съмишленик и за известно време да затормозят отношенията си с него.

Огнените знаци Лъв и Овен биха могли да срещнат пречки и спънки в решаването на ежедневните дела, които ще им се наложи да прескачат с финес и дипломатичност.

Водните знаци Рак и Скорпион ще имат силни любовни вълнения и по всяка вероятност ще са много ревниви към любим човек. Ще търсят близостта и привързаността му и ако не я получат по начина, по който очакват, ще са склонни да се отчайват и затварят в себе си.