На 27.10. в 14.05. часа настъпва Пълнолуние в знака Телец. Тогава Луната застава в точна опозиция със Слънцето в Скорпион. Контактът между двете Светила е възможно да ни обърква и да затруднява изявите ни (Слънцето), много силно подсилвайки чувствителността и емоциите ни (Луната).

Поради тази причина денят няма да е подходящ за взимане на важни решения, стартиране на дейности, особено такива засягащи финансите или притежанията ни. Оста Телец-Скорпион е пряко свързана с парите, собствеността, общите ресурси, кредитите, банковите операции, наследствата, т.е. именно в тези сфери е добре да сме наистина внимателни и да не предприемаме рискови дейности, понеже има вероятност да сме импулсивни и не особено рационални, заради което да претърпим загуби в последствие.
Пълнолунието в Телец също така предразполага и към дребни здравословни неразположения, като главоболие, грипни състояния, леки травми. Добре е през деня да не се подлагаме на хирургични интервенции, да не си правим зъбите и да не ходим по изследвания.

Контактът между Слънцето и Луната най-силно ще повлияе на неподвижните знаци Телец, Скорпион, Водолей и Лъв, както и хората с лични планети или Асцендент в тези знаци, които по всяка вероятност ще имат силен конфликт между това какво трябва да правят през деня (Слънцето) и нещата, които са им на сърце и с които биха искали да се занимават в действителност (Луната).

Също така е възможно да им възникнат разправии с хора от обкръжението, на които ще са склонни да реагират прекалено емоционално, без да премислят ситуацията от всички ъгли. При всички случаи е важно да се постараят да не оставят емоциите и напрежението да ги завладеят и да изригнат в неподходящ момент пред неподходящите хора, рискувайки да си развалят отношенията с тях за продължително време.