Авторът на множество бестселъри Джеймс Патерсън определено ще разтърси света на книгоиздаването, след като пусне първата по рода си експлодираща книга, съобщи Ройтерс, цитиран от Дарик.

Идеята е много проста - почитател на писателя, който може да плати сумата от 294 038 щатски долара, ще има уникалната и единствена възможност да получи право на обяд с Патерсън и заедно с това екземпляр от най-новия му роман "Private Vegas", преди пускането му в продажба на 26 януари. Дотук нищо шокиращо, но... Той също така ще има на разположение само 24 часа, за да прочете книгата преди тя да експлодира. Правилно прочетохте! Как точно ще стане това обаче, не се уточнява, но за да бъде ситуацията по контрол, на мястото ще бъде изпратен екип за специално реагиране.

В рамките на промоцията 1000 фена на Джеймс Патерсън ще могат да свалят безплатно книгата от уебсайта selfdestructbook.com. Копията ще са с 24-часов таймер, като няма да има възможност той да бъде спрян или действието му да бъде отменено.

"24 часа след като започнете да четете, книгата вече няма да бъде там. Надявам се това да стимулира вниманието ви", заяви в интервю 67-годишният Патерсън.

Той обясни също така, че заради затварянето на много книжарници, е все по-трудно да се привлича внимание към книгите. Затова издателите трябва да са изобретателни като кинокомпаниите. За разлика от премиерите с червен килим на филмовата индустрия, пускането на книгите в продажба преминава много по-спокойно - с четене на откъси и раздаване на автографи.

"Издателският бизнес трябва да е конкурентен. Той трябва да е конкурентен на филмите и интернет. Това е страхотен начин да бъде привлечено вниманието върху книга по изцяло нов начин. В историята на книгоиздаването никога не е правено подобно нещо", обясни Джеймс Патерсън.

Романът "Private Vegas" е част от серията "Детективска агенция "Private", чийто главен герой е Джак Морган. След специалното лансиране, измислено от агенция "Mother New York", романът ще се продава като останалите книги.

Рекламата на книгата: