В момента, в който видите пръстена, започва обратното броене на дните и това е напрягащо - меко казано! Има толкова много списъци със задачи, хора, на които трябва да се обадите и часове, които трябва да насрочите, че е достатъчно да превърнат и най-нормалната булка в пълна откачалка. Знам колко страшно може да бъде. Затова защо не си поемем дъх заедно и не започнем от нещо малко?

Ето кои са петте неща, които бъдещите булки трябва да направят след годежа:

1. Определете бюджета

Това е доста важно, защото трябва да знаете колко пари можете да похарчите за всеки голям или малък елемент от събитието - от коктейлите до фотографа. Попитайте дали родителите ви ще могат да помогнат и разберете откъде ще вземете пари и как ще проследявате как се харчат. Съветваме ви да си създадете съвместна банкова сметка заедно с половинката си.

2. Определете кога искате да се ожените

Определете през кой сезон искате да бъде сватбата ви и така ще ви е по-лесно да изберете на какво място ще сключите брак и какви ще са облеклата ви, но това също така ще се отрази и на бюджета ви, тъй като на места се предлагат намаления за сватби извън сезона.

3. Наемете сватбен агент

Или поне решете дали ще наемате такъв. Важно е да направите това в началото, защото ако все пак решите да наемете агент, бихте искали той или тя да се включи в процеса на планиране възможно най-рано. Макар и да струва доста, може и да ви спести известни пари, тъй като би следил стриктно сватбения ви бюджет. Определете приоритетите си - ако правите всичко сами, може да спестите пари, но ще ви струва много време и нерви.

4. Щом изберете дата, резервирайте място и фотограф

Понякога дните, в които предпочитаният фотограф или място са свободни определят кога точно ще се състои сватбата. Затова не забравяйте да резервирате място, фотограф, както и часове при фризьор и гримьор - както и да информирате най-близките си роднини и приятели.

5. Вдъхновете се

Не забравяйте и забавната част! Разгледайте забавни страници в Пинтерест и Инстаграм, разровете се в сватбени блогове и списания и почерпете идеи за това кои диджеи или музиканти да поканите.