Сигурно сте чували думата Wanderlust. Тя идва от немски език и означава "страст към пътешествия".

Повечето хора твърдят, че имат такава страст, но дали наистина е така. Ето 6 признака, че не сте пътували достатъчно, целящи да ви вдъхновят и да ви насърчат да пътувате по-често.

1. Не сте изследвали собствената си страна

Ако искате да попътувате, но не можете да си позовлите в момента пътуване в чужбина или не можете да си вземете отпуска, може би току-що сте забравили очевидното - да проучите местата близо до дома! A пътуване през уикенда често може да бъде също толкова авантюристично и вълнуващо, като две седмици пътуване до чужда страна. Само не забравяйте, че всичко е така, както си го направите.

2. Не сте се изгубвали

Ако не може да си спомните времето, когато планове ви не са се случили според очакваното и сте се изгубили по време на пътуването, то тогава не сте пътували достатъчно. Пътуването в най-чистата си форма включва възходи и падения, добри и лоши моменти, правилно и грешно. Поемете риск и не вървете винаги по план - отървете се от картата за един ден и просто се разхождайте без определена цел.

3. Не сте позволили на пътуването да ви промени

Когато някой ви попита "Как те промени пътуването", не можете да отговорите. На този въпрос трябва да можете да говорите с часове, да разказвате със страст към пътуванията и всичко, което сте видели, опитали и проучили. Това трябва да ви стане като друг език, който можете да говорите. Ако можете да преброите на пръстите си начините, по които пътуването ви е променило, значи не сте пътували достатъчно.

4. Не сте вдъхновили поне още един човек да пътува

Ако сте пътували достатъчно, ще бъдете толкова влюбени в пътуването, че ще вдъхновявате другите около вас да споделят тази ваша страст. Тук нямаме предвид блог (но защо не?), можете просто да споделите вашите истории и снимки в социалните медии или още по-добре да ги споделите с приятели на по чаша кафе.

5. Не сте създали и няколко пъти обогатили вашия списък за пътуване

Нямате страст към пътешествия, ако едно от вашите хобита не включва изследване на туристически дестинации и създаване / пресъздаване на списък с места за посещение. Иронично е, че колкото повече пътуваме, толкова по-малко смятаме, че действително сме пропътували. Като посещавате различни места, неминуемо ще чуете за нови места за посещение и ще ги добавите в списък си.

6. Не сте изживели момента напълно

Ако не може да си спомните времето, когато сте изживели напълно момента, вие със сигурност не сте пътували достатъчно. Но как можете да разберете това? Ако можете да затворите очи и да си представите мястото, да си спомните миризмата, звуците около вас, начина, по който сте се чувствали, как е духал вятърът и така нататък и така нататък.... значи напълно сте почувствали момента някъде, по някое време. Ако не – върнете се там!