Легендарната група Queen започва европейското си турне на 13 февруари 2015 г. Първият концерт на любимците ще бъде в Нюкасъл, а последният на 27 февруари в Шефилд. Фронтмен ще бъде новият член Адам Ламбърт. 

Това обаче няма да бъде дебют за Ламбърт, тъй като той вече пя с Queen през 2009 година, когато бе участник в шоуто American Idol. Оттогава досега той нееднократно е излизал заедно с групата, като дори и миналата година пя на музикалния фестивал iHeartRadio в Лас Вегас.

"Сигурен съм, че ако Фреди Меркюри можеше да види Адам Ламбърт, на лицето му щеше да има широка усмивка", заяви китаристът на бандата пред сайта Unreality TV малко след 25-минутната им изява на фестивала в Лас Вегас през октомври.

Припомняме, че през септември, Queen издадоха нов албум "Live at the Rainbow '74", който съдържа смятани за изгубени записи от 1974 г. от три концерта в лондонския театър "Rainbow".

Очаква се до края на тази календарна година, да бъдат пуснати и неиздавани музикални записи на покойния Фреди Меркюрив, които да бъдат събрани в сборен албум "Queen Forever".