Астролозите ни информират кои представители от зодиака са склонни да прекаляват с работата. До голяма степен предразположението към интензивен труд се определя от положението но Слънцето в момента на раждане. Така че ето какво се случва с различните зодии:

Овен

Не могат да се назоват на 100% работохолици, но ако те си поставят за цел нещо, могат без почивка да го постигнат. Способни са да работят и на празник като въвлекат в този процес и всички онези, които по някакъв начин са свързани с дейността.
Представителите на този знак са убедени, че когато те работят, всички останали не трябва да почиват. Наред с това, ако стигнат до извода, че интензивната им работа понижава ентусиазма им, много бързо намират нова цел и отново се превръщат във "вечен двигател".

Телец

Принудени работохолици. В действителност те са мързели по природа и не пропускат възможността да безделничат, но само в случай, че децата са нахранени, в дома има чистота и порядък. Трудът не е самоцел, а необходимост. За тях монотонната работа е успокояваща, например дамите Телец могат дълго време да плетат, а мъжът Телец да сглобява двигателя на автомобила си.

Близнаци

Най-краткият виц - "Близнак-работохолик". Ако има някой, който иска да прехвърли задълженията си, то това са представителите от този знак. Те обезателно ще го направят. Въпреки че могат да горят в работата, това се случва само тогава, когато са много добре платени или те самите са собственици на бизнес. Впрочем и в този случай винаги ще намерят някой, на когото да делегират делата си, за да си освободят време за нещо увлекателно - например редене на пасианс на компютъра.

Рак

Трудолюбиви, но не до фанатизъм. Те ще направят това, което е в преките им задължения и навреме, най-важното е с чиста съвест да се приберат у дома. В битовите задачи са в стихията си, не считат тези дейности за тежки или неблагодарни. Така че, ако трябва да го наречем работохолик, то непременно това е по отношение на битовите въпроси. Удовлетворяват своите кариерни амбиции за сметка на свободното си време.

Лъв

Те се превръщат в работохолици само ако работата им е страст - ако им харесва това, което правят, работният им ден може да продължи до 15
или 18 часа. Ако са влюбени в работата, то ще се усъвършенстват и ще поемат допълнителна отговорност. Друг мотив за интензивна работа е мечтата им за луксозен живот. За да имат всичко това, са способни да забравят и сън, и почивка.
Като цяло за тях щастието се изразява в това работата да носи добри пари. Ако те получават малка заплата, то където ги оставиш, там ще ги намериш.

Дева

Да ги упрекнеш в работохолизъм е малко трудно. Да, те методично и педантично изпълняват своите задължения, понякога открито
показват своята заядливост към колеги и началство, ако се наложи полагане на извънреден труд за благото на компанията. Има само един фактор, при който може да се нарекат работохолици - когато имат неуреден живот. Ако тези представители не желаят да се прибират у дома, те ще работят и вечер, и през почивни дни, та дори и на празник. Работното място се превръща в убежище, където могат да се скрият от скандалите със съпруга/та или от самота.

Везни

Работят само по необходимост. Ако могат да се излежават по цял ден, ще се възползват. Понякога създават впечатление, че именно представителите
на този знак са измислили почивките за цигара или кафе. Истината е, че ако са заети с творчески процес - да рисуват, да пишат книга, да снимат - могат да забравят за вродената си леност. Имат и друго поприще, което ги вдъхновява и увлича - жените са неуморни кулинарки.

Скорпион

Загадъчни същества - доста трудно е да се разбере границата между страстта и работохолизма. Те могат да работят до постигането на перфектен резултат, отдавайки се без резерви, но се случва и да се покриват поради лични проблеми. В дейността им има много психология, мотивацията
им е много по-дълбока, отколкото изглежда на пръв поглед. Поради тази причина представителите на тази зодия често преминават от една дейност на друга.

Стрелец

Рядко стават работохолици, но не защото не обичат работата, а защото в света има много по-интересни и вълнуващи неща. Дори напълно да са удовлетворени от професията си, се стараят да разнообразят живота си и не се отдават изцяло на работа. Работохолизмът за тях е рядко явление, трябва силно да са заинтересовани от резултата или работата на екипа.

Козирог

С право може да се нарекат работохолици. Именно те са готови без резерви да прекарат цялото си време в труд. Ясно виждат целта и вървят към нея, знаейки че само те могат да я свършат най-добре. С каквото не са се захванали, това не са направили. Склонни са да игнорират трудностите и неудобствата, никога не спорят с началника.

Водолей

Водолей и работохолизъм са несъвместими. Ако имат възможност да не стават от дивана, биха го направили. Работата за тях е тежко бреме, ако могат, с удоволствие ще я пропуснат. Истина е, че имат силно развито чувство на дълг, ако осъзнаят, че с бездействието си вредят на други хора, те поемат отговорност. Независимо от това, професионалната дейност рядко им носи удоволствие.

Риби

Рибите стават работохолици само в случай, че работата им носи удоволствие. Ако ги вълнува нещо друго, то работата минава на заден план, но ако липсват странични вдъхновения, сериозно преуспяват в кариерата. Способни са да се трудят до късно вечер и без почивка, за да напреднат в йерархията.