От векове наред та до ден днешен образът на злата свекърва остава непроменен. За съществуващите множество проблеми между двете жени в къщата, свидетелстват хиляди църковни и фермерски книги от XVIII век, изследвани от германския философ професор Екхарт Фоланд.

Важно е да отбележим обаче, че днешните свекърви са в пъти по-сдържани, отколкото преди години. Дали обаче майката на вашия любим е "златната маминка", която ще се грижи за вас като за собствена дъщеря, ще подхожда внимателно и деликатно, докато станете добри приятелки, или ще изпълва с точност всички негативни и неприятни клишета, които знаем за тях, може да разберете и от нейната зодия.

Овен

Свекървата, родена под знака на Овен, е грижовна и любяща майка. Както във всяка друга сфера и тук зодия Овен се стреми към най-доброто, в случая за сина. Затова свекървата Овен понякога може да е по-директна или критична, да дава повече съвети, но без да таи лоши чувства към снаха си.

Телец

Свекървата, родена под знака на Телец, е търпелива и внимателна. Тя държи на хармонията и разбирателството в семейството, затова често се опитва да разреши различни спорове и несъзнателно може да се намеси между семеен конфликт. Често ще я видите в кухнята, където ще приготвя нещо вкусно.

Близнаци

Свекървата Близнаци е сериозна и отговорна. Общителна е и много обича да говори, затова нищо чудно да ви разпита в подробности за всички около вас и връзката ви със сина й. Понякога обича да дава оценки.

Рак

Свекървата, родена под зодия Рак, е грижовна и държи на реда вкъщи. Недостатъкът й обаче е, че не понася разправиите вкъщи, затова по-скоро ще изчезне, докато нещата не се решат сами. Освен това свекървата Рак обича да изтъква заслугите си и да държи на вниманието на сина си.

Лъв

Свекървата Лъв е щедра. Тя обича да глези и да бъде глезена. Може да ви изненада с голям подарък в момент, когато най-малко очаквате. Но след време очаква подобен жест и от вас. Помнете, че като всеки Лъв, този тук също не обича да бъде критикуван.

Дева

Свекървата, родена под знака Дева, е подредена и стриктна. За нея е важно вкъщи да има ред и той да се спазва от всички. Освен това е перфекционист, затова иска всеки детайл да е идеален – това ще се изисква и от вас. Помнете, че свекървата Дева е малко обидчива, затова си подбирайте думите.

Везни

Свекървата, родена под знака на Везни, е дипломатична и тактична. Ще се опита да се приспособи към вашите характер и навици. Недостатъкът й е, че много се влияе от чуждото мнение и понякога обръща внимание на клюки и интриги.

Скорпион

Свекървата Скорпион е директна. Тя няма да ви спести нищо – нито хубавото, нито лошото. Това понякога предизвиква спорове между нея и снахата, но след това свекървата често се чувства виновна, нищо, че не си го признава. Бъдете подготвени за специфичното й чувство за хумор.

Стрелец

Свекървата, родена под знака на Стрелец, е чувствителна, но силна личност. Обикновено с влияние в обществото, със стабилна работа и амбиции. Затова тя търси такива качества и в бъдещата съпруга на сина си. Помнете, че свекървата Стрелец не обича да се пипат вещите й.

Козирог

Свекървата, родена под знака Козирог, е като книга, пълна с практични съвети и житейски уроци. От нея ще черпите мъдрост и знания. Недостатъкът е, че понякога обича да налага мнението си. Освен това не е желателно да се карате с нея, защото й минава бавно.

Водолей

Свекървата, родена под знака Водолей, обича да се раздава. Тя е готова на всичко за децата си, затова може да изпълни всяка ваша молба. Имайте предвид обаче, че е непредсказуема и понякога благородните каузи, с които се занимава, могат да отвлекат вниманието й. Помнете, че има навика често да си сменя мнението.

Риби

Свекървата, родена под знака на Риби, залага на интуицията си. Тя е добър слушател и може да сте спокойни, че ако й поверите някаква тайна, тя ще я пази. Недостатъкът е, че рядко си признава, че е виновна за нещо.

Вижте още интересни хороскопи в специалната секция на Dama.bg тук