Всеки си мисли, че полага най-добрите и правилни грижи за своята коса - спазва дословно инструкциите на маските за коса, посещава често фризьора, ползва от известни и така да се каже висококачествени шампоани и балсами. Накрая се оказва, че косата продължава да бъде изтощена. 


Ето и някои от митовете относно косата ни, които имат редица последователи. Защо ли? Защото са повтаряни от уста на уста без реално някой да се е замислил и проверил действието им. Нека не се заблуждавам!
 
 
1. За да изправим косата си идеално, е нужно да използваме лак за коса и преса
 
Това е една от най-големите заблуди, на които се подчиняват редица жени по целия свят. Грешка, грешка и отново ГОЛЯМА грешка! По този начин си гарантирате директно ходене при фризьор, а късата прическа ви е в кърпа вързана. Лакът, съдържащ алкохол и пресата, включена на 180+ градуса, са убийство за косата ви. А и ефектът, който получавате не е нищо по-различно, не се заблуждавайте. За доброто на косата ви вместо лак, ползвайте кристали или термо спрей, аз след като прическата ви е готова, може да е фиксирате с колкото лак си пожелаете.
 
 
 
2. Горещата струя на сешоара е най-подходящата
 
Този мит се разбива на куп и прах от редица специалисти. Някои жени дори не смеят да пуснат студената струя, което е един от най-големите минуси. Тези, които все още не са се убедили в ефективността й, съветваме ги да опитат. Факт е, че прическата се застоява най-добре след студена струя от сешоара.
 
 
3. Не е нужно да посещавате често фризьора си 
 
Напротив! Точно обратното. Без значение е това дали искате да имате дълга коса или харесвате и сегашната си прическа, косата трябва да се подстригва периодично. Най-добре веднъж в месеца или веднъж на два месеца. Това спомага за здравината й, също така я кара да изглежда по-добре, жива и красива.
 
4. Косата ви трябва да се мие всеки ден 
 
Не можем да го отречем или да се съгласим с него напълно. Ако имате желание и възможност да миете косата си всеки ден, давайте смело. Но за да не се изтощава, ви съветваме да ползвате шампоана поне през ден. Нека останалите измивания бъдат само с вода и балсам. Опитайте и ще се убедите.