Мъжете често претендират, че подхождат пряко към въпросите, които ги вълнуват. Те едва ли ще излъжат, ако не харесат храната, ако им е студено или се чувстват уморени.

Но при първите си срещи с жени, дори мачовците предпочитат да закодират истината така, че да изглеждат по-привлекателни в очите ни. За да не се подвеждаме от заучените им фрази, прилагаме кратък тълковен речник на най-честите изрази, които използват пред жените. Обърнете специално внимание на жестовете им, когато правят следните забележки. Те също ще ви подскажат дали си имате работа с някои изпипан играч или неуверен мъж, който е получил твърде много съвети от приятелчетата си. 

1. Казва: „В момента съм свободен”. Значи: имам си гадже, но те намирам за привлекателна и няма нищо против да стигне по-далеч във флирта.

2. Казва: „Може някой път да излезем за по кафе”. Значи: притеснявам се, че ако те поканя на среща, ще ме отрежеш. Нека този израз да не се бърка с: „Обади ми се някой път за кафе”. Звучат почти еднакво, но при втория предложението може да значи директно да преминете оферта за неангажиращ секс.

3. Казва: „В момента не търся връзка.” Значи: просто се надявам да правим секс. Нищо повече. Съгласна ли си?

4. Казва: „Да си поделим сметката”. Обикновено това се случва, когато дойде време за плащане и просто пропусне да ти предложи да поеме и твоята част. Значи: не искам да имам нищо с теб. Обикновено мъж, който не е склонен да ви почерпи на среща е свидлив не само на пари и подаръци, но и на чувства.

5. Казва: „Нека да се срещнем направо в ресторанта/бара/кафето”. Значи: не съм сигурен дали искам да имам нещо с теб, за това не искам да рискувам да те взема от вас.

6. Казва: „Ти си чудесна приятелка”. Значи: не искам да се срещаме. Не си падам по теб.

7. Казва: „Колко продължи предишната ти връзка?”. Значи: интересува ме дали само флиртуваме или си търсиш съпруг.

8. Казва: „Наскоро преживях тежка раздяла”. Значи: ти си само част от готините момичета, с които си наваксвам пропуснатото време.

9. Казва: „Не си играя игрички”. Значи: аз съм експерт в игричките. Но не искам ти да си играеш с мен.

10. Казва: „Ще ти звънна”. Значи: още не съм решил искам ли те или не. Може да го направя след час, а може и след 3 месеца.

11. Казва: „Бившата ми беше откачалка”. Значи: зарязах я/изневерих й и сега иска да ми отмъсти. Обикновено намеква, че можеш да станеш невинна жертва на войната помежду им.