Сутринта тя ми писа. Точно така, тя на мен, не аз на нея! Това никога не се случва! Сърцето ми се разтуптя бурно и отново започнах да мечтая, но минута по-късно вече не беше на линия. Вероятно си запълни с мен минутата, в която микровълновата затопля водата за кафето й. А аз за пореден път щях да страдам с дни и да се опитвам да я забравя. "Не! Този път ще бъде различно, ще предприема нещо!" Казах си аз и се насочих към телевизора. За щастие Канал 2001 все още съществуваше и в ефира течеше ясновидско предаване с водещ маг Чайка. Веднага се обадих.

- Ало, здравейте, за предаването се обаждам, искам да говоря с маг Чайка.
- Намалете телевизора и слушайте от слушалката! - Явно бях в ефир и ясновидката набързо ми се скара.
- Да, да, намалявам, извинявам се! - Все си казвах какви идиоти са тези, които забравят да си намалят телевизора, а се оказа, че и аз съм не по-малко идиот от тях. Карма.

Над стокилограмовата гадателка се взираше с отегчен и празен поглед в камерата.

- Кажете! - Строго заповяда тя. Притесних се като първокласник. Не знам дали от страх, че можеше да чуя нещо, което няма да ми хареса, или защото ми даваха гласа по телевизора.
- Ами, аз, таковата... За една жена искам да питам.
- Слушам ви! - Гласът й бе припрян като на държавен служител в НАП.
- Много съм влюбен и искам да знам дали някога ще бъдем заедно с момичето.
Маг Чайка затвори очи.
- Опишете ми я.
Започнах детайлно да разказвам за любимата си, но въпреки импулсния телефон, след 6-тата минута на маг Чайка явно й стана досадно и ме прекъсна.
- Разбрах, разбрах, стига толкова.
Ясновидката допря пръсти на слепоочията си и продължи.
- Да, виждам бъдеще помежду ви.
Подскочих от радост, без да си дам сметка, че се намирам точно под полилея. Счупих крушката с глава, но за щастие не претърпях тежки поражения. А и предвид радостните новини, изобщо не ми пукаше.

- Силна любов. Благи характери. Дълбоки мантри. Синьо небе.

Не разбрах какво точно има предвид маг Чайка, но продължих да я слушам опиянено.
- Ще станеш много богат. Бизнесът ти за ремонтиране на помощни колела за детски велосипеди ще процъфти. Първо ще живеете в мезонет в Люлин, а след това ще се преместите в къща в Банкя. В двора ви ще живеят лама, броненосец и четири опосума. Ще сте съседи на политик. - Тя се изкашля тежко, сякаш опитваше да изкара храчка и продължи.
- Много деца виждам. Четири. Две момчета и едно момиче. - Никога не съм бил добър по математика, но две и едно със сигурност прави три.
- А четвъртото? - Попитах предпазливо, страх ме беше да не ядосам ясновидката, като поставям думите й под съмнение.
- Хубаво, и още едно момиче. Да са по равно. Хармония. Симфония. Какофония. - Маг Чайка извади запалка и постави ръката си под пламъка за не повече от секунда, след което продължи да говори.
- И трите момчета ще се казват Митко, а момичето - Лайза. - Заяви твърдо маг Чайка.
- Ама как така? Нали бяха две момчета и две момичета? И защо всичките момчета са Митковци?
- Откъде да знам защо ще ги кръстите така, бе! Аз съм ясновидка, не психоаналитик.

Тя смръщи вежди. Очевидно я ядосах с въпросите си.
- На осмата година ще я хванеш на калъп. - Гласът й режеше като керамичен нож от Икея.

Не можах да продумам нищо и от очите ми потекоха сълзи. Как бих могъл да простя такова нещо? Предполагам, че Чайка ме чу да плача и ме съжали.
- Спокойно, младеж. Ще я свариш да се пипа, гледайки повторения на "Вдовицата в бяло" с Освалдо Риос по Диема Фемили. Като малка била лудо влюбена в него и щом го видяла отново с искрящия кожен панталон, не се сдържала и си посегнала.

Спрях да плача като дете, на което му обещаха да го заведат в зоологическата градина. На фона на всичко останало, тази изневяра щеше да бъде бял кахър.
- Благодаря ти, Чайке! Какво да правя сега? Да я потърся ли?
- На следващия ден, точно в 20:00 часа ще й пишеш да я поканиш на сладкарница. Преди това изпий един зелен чай, та да се заредиш с антиоксиданти и да може аурата ти да диша. Ако до 5 минути ти отговори, всичко, което ти казах, ще се сбъдне.
- Но, маг Чайка, тя си пада по здравословния начин на живот, не може ли да я поканя за по смути?
- Сму какво? Ей, това младото поколение сте много извратени! Още на среща не сте отишли, а за секса питаш.
- Не, не, смути е... Както и да е, няма значение. А ако не ми отговори до 5 минути?
- Следващият зрител. - Маг Чайка натисна копчето на телефона и безцеремонно ме отряза. Не ме питайте как успях да дочакам следващия ден. Точно в 20:00 часа й се включих.
- Здравей, трябва да ти кажа нещо! Важно е! - След малко тя ми отговори.
- Seen 20:22.