Нека да разгледаме най-досадните видове потребители във Фейсбук.

Деса Поетеса

Тези жени са майсторки на белетристиката и прочувствената проза. Често са недоволни от любовта и още по-често пишат статуси, които докосват всички сетива. Текстовете имат следния вид:
Бясна кучка бях в любовта. Виж сега гори моята душа. Не ще забравиш мен никога, не ще намериш по-добра. Обичах те като дете, но ти си гадно копеле. Сега друг ще ме обича, и след малкото ми сладко секси дупенце ще тича.
 
Ай чИстИто!

Тези потребители обожават да ви поздравяват за добро утро, за добър ден, за лека нощ, за успешна седмица и за всичко възможно. Не пропускат и нито един празник - Хелоуин, Денят на независимостта, Куанза, Ханука и тем подобни. Е, не мога да си кривя душата - отбелязват и всички български празници. Може през останалото време да хейтват непрестанно, но дойде ли празник, от един намусен доктор Джекил, се превръщат в един патриотичен мистър Хайд, който цитира Ботев и поства снимки на трибагреника, подканвайки ви да се гордеете, братя българЕ!
 
Ройтерс

Знаете по-малко за деня на хората, с които съжителствате, отколкото за тези потребители. Те ежедневно ви информират за това какво са закусвали и обядвали. Знаете кой с какво ги е ядосал, кой сериал са гледали, какво мислят във всеки един момент. Ако имате такъв човек в приятелите си, не ви трябва календар, часовник, или дори прозорец. Непрестанно ще сте информирани за атмосферните условия и дали временцето е перфектно за разходчица или за гушкане. Винаги ще знаете колко точно остава до края на работното време и най-вече кой ден от седмицата е.
 
Фотография

Тъй като и на Дънкън Маклауд не би му стигнал житейския път, за да изоброи всички видове глупави снимки, които се качват, затова ще се огранича до два вида - най-досадните и най-глупавите. - Чашата ви с кафето. Всъщност, каквито и да е чаши, с каквото и да е съдържание. - Компилация от капки за нос, билкови пастили за смучене и други медикаменти, с които си лекувате настинката.
 
Лайк

Тези потребители обичат да си лайкват собствените статуси, снимки, коментари и т.н... Нека спестим малко килобайти на световната мрежа - щом сте споделили нещо, всички автоматично приемаме, че ви харесва. Иначе бихте ли го споделили?
 
Гледайтиииииии, завиждайтииииии!

На тези принцеси с кайма и кашкавал някой постоянно им завижда и им плете интриги. Обожават чрез статуси да водят разговори с хейтърите си, които са толкова въображаеми, че дори Фокс Мълдър не би повярвал в съществуването им. Към въпросните принцеси, винаги има и дежурни ласкатели, които се притичват безкористно на помощ. Те винаги казват едно и също: "Спокойно, мило, не им обръщай внимание! Те са под нивото ти!"
 
Скрийншот

Тези хора много държат да ви правят свидетели на личните си разговори. Те имат следния вълнуващ вид:
 
- Милоооооо, ко си прайка6? - Оххх, гледам сериалче и люпа семки хаааа! И се лакирам. - Хахахах, милоо, ще падна от смях направооо!
 
Обезателно подобни съществени разговори идват с описание, в случай, че ви е убягнал дълбокият смисъл:
 
"хахахах, имам най-лудата приятелкаааааа!"
 
Покемон

Тези обикновено имат по 3-4-5 хиляди приятели, но не си пишат с никого. Редовно се оплакват колко много им пишели на тях и колко били досадни и нахални всички. Еми нормално, като сте си направили развъдник за лайкове, все някой ще се пробва да ви пише. Тежка е царската корона на това да събираш по 400 лайка на селфита.
 
ФармВЪЪЪЙЙЙЙЙЙЙл

Тези хора не само че играят всички възможни игри, но и постоянно ви пращат покани за тях. Искат дъски във фермата, перли за острова, късмет за покера и брашно за ресторанта. А вие просто искате да си сталквате на спокойствие. Тройно пресован зехтин. Да наречем тези потребители "Мазните". Почти няма нова снимка или статус, който да не бележат с някой умен коментар. Ясно, хвърляте въдицата на много места, ама нужно ли е всички да го четем? Разбрахме за колко уникална смятате Мария, Вероника, Ина, Гергана, Калина, Алекс, Марина, Люба, Ивон, Криси, Лидия и Лора.
 
Разочарование

Ако Фейсбук имаше Наказателен кодекс, то със сигурност това щеше да е едно от най-тежките провинения. За вас става въпрос, дами. Ако имате албум със заглавие "Море едисикоя година", но вътре няма нито една снимка по бански, то вие сте за съд. Що за кутия от сладолед, пълна със сърми е това? Дошли сме в този албум поне за един задник, а не за да гледаме коктейли от кръчмите на морето и мазна цаца с пясък.
 
Монца

Може да си мислите, че това е профил на някоя автокъща от Горубляне, или на някой аутоматон, братовчед на Оптимус Прайм от планетата Кибертрон, но грешите. Това е профилът на... Марто или Цецо. Той си пада по колите и затова има към 20 профилни снимки на някоя тунингувана кошница, чиито джанти струват повече от самата кола. Добре де, може да има и своя снимка, но задължително колата присъства на нея.
 
'Бат Арни

И ако Марто или Цецо имат 20 снимки на колата си, то Иван или Георги имат 20 селфита в банята и във фитнеса. Демонстрират се плочки, трицепси, бицарки, гърди и всевъзможни мускулни групи. Погледът задължително е лош и заплашителен. Не е изключено в описанието на профила им да пише: "Работи в МАФИЯТА или ЕЙ Ш ВА СМАЧКАМ ;x;x;x"
 
Ловци на кифли

Тези потребители демонстрират сериозно материално положение. Профилната снимка задължително е зад волана, така че ясно да се вижда емблемата. Ръката е поставена в поза Бързи и яростни, за да може да се види и часовникът, който задължително е с размерите на водомер. Ако продължите да разглеждате снимките, вероятно ще видите и някоя арт снимка на леопард на каишка, луксозно шампанско, чието име няма да бъде назовано и купчина с долари, като онези на Монти Брустър.
 
 
Аристотел
 
Тези потребители обичат да споделят мотивиращи снимки. На тях най-често е Вин Дизел, Скалата или Джейсън Стейтъм и текстът е следния: "Истинският мъж е МЪЖ, защото Е НА МЯСТО!!!" Естествено, източникът на подобна мъдрост е страница с име... "аз обичам мляко с какао и не искам никой да знае за това". Снимките са щамповани многократно с името на страницата, за да не вземе някой случайно да си присвои този висш колаж, изработен с Paint.
 
 
Всъщност има още доста досадни неща, но се спрях само на тези. Благодаря за вдъхновението! А дори да сте познали себе си някъде, още ви обичам. Просто понякога сте малко досадни.