Всяка една зала е пълна с всевъзможни карикатурни образи. Да разгледаме атрактивните разновидности.

Батките

Батките безапелационно са най-интересната гледка, която може да видите. В съзнанието си повечето са приближени на Майкъл Корлеоне, Тони Монтана, Кайзер Созе или друг недействителен образ. Притежават специфична биомеханика, която се различава от тази на нормалните хора. Първо изнасят коленете в страни, след това правят въртеливо движение с цяло тяло, което завършва чак в раменете. Гърбът им е в непрестанно еректирало състояние, под мишниците стискат въображаеми дини и позиционират лактите на 90 градуса. Задължително ходят бавно, защото когато си важен, хората ще те чакат. Отделят значително внимание на бицепсите, трицепсите и трапеца, тъй като това е визитката им в ъндърграунда.

Олимпийците

Свръхентусиастите могат да се локализират лесно по шума, който вдигат.
ТСУААААААА!!! УСА!!! ПФСССХХХХХХХ!!! ЦХСШШШШШШШ!!!
Не знам дали са били подведени от тениса или от порното, но уверено смятат, че колкото по-гръмогласно пъшкат и колкото по-силно хвърлят щангите по пода, толкова по-силни са. Не си разтоварват лостовете, за да може следващият да знае, че преди него е работил истински силач.

Инструктор

Гарантирам ви, че с не повече от час четене на статии в интернет, ще придобиете еквивалентни знания, като на половината от онези, които се разхождат с фланелки Personal trainer и таксуват по 10-12 лв. за едночасов сеанс.
Много внимавайте на кого си давате парите.

Академик-доктор-доцент-професор

Навсякъде си има по дежурен разбирач, който е специализирал по всичкология и може да ви разкаже в детайли за тънкостите на лежанката, тягата, флайса, женския оргазъм, варенето на ракия и подковаването на кон. Когато не си пробутват непоисканите съвети на бледите юноши, кръжат около мацките и им предлагат безплатни консултации.

Зоб

Няма да ни стигне екранното време да разгледаме всички видове назобени потребители, затова ще обърнем внимание на най-трагикомичните. Обикновено събират информацията си за стероидите в раздел "Спорт" на някой неспециализиран форум или от гореспоменатите инструктори, които играят и ролята на дилъри. В рамките на месец бъдещият силен мъж претърпява следната метаморфоза - солета, гризина, багета. Крайният продукт е едро, но крайно безформено туловище, покрито с много стрии и пъпки.

Клек

Мнозинството във фитнеса се води от тези създания, които никога не правят крака. Макар вариациите да са всевъзможни, върхът на нелепостта е покорен от батките, главно заради тоталната липса на каквато и да е симетрия. Съображенията да не се правят крака са много прости. Гърди и ръце могат да се показват целогодишно, но за къси панталонки става само по няколко месеца. Следователно защо изобщо да правиш нещо, с което не можеш да вдъхваш респект, когато отидеш на дискотека?

Безрезултатност

Хората, които не постигат никакви резултати, се делят на точно два вида. Едните идват три месеца и се отказват, защото нямало смисъл, а другите са постоянни с години, но не отчитат никаква промяна. Проблемът и при двата типа е, че компенсират неправилното трениране с неправилно хранене.

Селфи

Предимно са заети с това да се снимат и да си зяпат телефоните. Броят на направените повторения често е по-малък от този на самоснимачките. Огледалото в съблекалнята е къде-къде по-престижно място за фотосесии от клозета у дома.

Шоколад

В никакъв случай не могат да пазят диета и усилено убеждават себе си, че и без ограничаване в консумацията на гадости ще има смисъл от тренировките. Ама разбира се, че ще има! Със същия успех ще спестите за нова кола, ако изкарвате по сто лева на ден, а харчите по двеста.

Ютюб

Дори и на последната страница на търсачката на Гугъл няма да намерите информация за упражненията, които правят тези хорица. Единственото логично обяснение за екзотичните им занятия е, че сами са ги измислили. Рекламират си изобретенията на любопитните с фразата: "Брат, мноо яко влиза така, пробвай, ше се напомпаш!".

Стадо

Невръстните ученици винаги се движат на групичка и не могат да бъдат забелязани индивидуално. Предвожда ги онзи, който е ходил един път повече от останалите. Програмата им е направена от брата на братовчеда на гаджето на сестрата на единия, който преди пет години за цял месец се бил занимавал с културизъм.
Прекрасно е, че полагат усилия, но не и как точно го правят.

Хигиена

Ако ходите със спортни дрехи и живеете много близко до залата, може да се сметне за що-годе нормално да предпочитате да се къпете вкъщи, но да се потите цял час и после да си облечете дънките и ризата, без да се изкъпете, си е просто гадно. 

Кардио

Пътеката и велоергометърът са или за загрявка, или за разпускане. Да бухаш един час по тези уреди е скучно, монотонно и непродуктивно занимание. Само с кардио не става.

Жените

Едно от първите изречения на жените е "Ама да не взема да стана много яка!" Спокойно, дами, няма да станете планини от мускули. Само се замислете как на батките им тече половината Менделеева таблица във вените, и въпреки това трупат обем със зор, та вие с двукилограмовите гирички сте в абсолютна безопасност от генериране на огромна маса.

Спортът е един от най-хубавите навици, които човек може да притежава. Поставете си адекватни цели, защото ако нямате цел, си губите времето. Намерете си свестен инструктор или се самообразовайте. Яжте по-малко боклуци и бъдете по-здрави.