От 17.08. до 23.08. Венера, планетата на любовта и разбирателството е в хармоничен аспект с Уран, планетата на внезапните промени, независимостта и ексцентричността.

Контактът на двете планети може да предизвика опасни флиртове и нестандартни сексуални забежки при някои от нас. При други, които са сериозно обвързани, не е изключен внезапен порив за свобода и въздух във връзката, който може да доведе до ненужни разправии и бягство от отговорност във връзка със съвместни начинания.

Лъвовете и Овните ще са особено палави през периода и при тях може да се очаква хлътване по някого от обкръжението, който упорито ще се опитват да вкарат в леглото си, пъчейки се и демонстрирайки сила и умения. На най-изобретателните и словоохотливите от тях флиртът ще им се получи с лекота, но съществува опасността, както бързо се е запалила страстта им, така и бързо да изгасне и в последствие обекта на интереса им да остане с пръст в устата.

Стрелците ще покоряват сърца, реализирайки авантюристични планове или съвместни спортни начинания с половинката или с човек, към когото имат интерес. Те трябва да са изключително внимателни да не се претоварят и да останат без сили за съществените моменти на интимност с любимия.

При Козирозите енергията на ретроградната Венера ще се разгърне напълно. При тях е вероятно да изживеят много силна платонична любов по-скоро по представа за човек и идеал, отколкото по живо човешко същество. Те ще имат нужда да помечтаят за истинската любов и по някакъв начин ще се отцепят от реалността.

Телците и Девите не е изключено да са много крайни в партньорствата си и да превръщат всяко различие на мненията в глобален проблем, по който да циклят и да натякват.

Рибите и Раците ще са склонни да изхарчат крупна сума пари за любимия или за човек на когото искат да направят впечатление. На представителите на тези зодии ще им се отдават драматичните любовни излеяния и романтичните обяснения. По срамежливите от тях може да напишат стих или песен, мислейки за любимия, но страхувайки се от прекалена показност.

За Скорпионите периодът ще е пълен със страст и наслада. При тях дори липсата на сериозна връзка, не би могла да стане причина да не изживеят една много страстна и незабравима седмица.

Водолеите и Близнаците ще омайват половинките си, както и хората, които искат да впечатлят с приказки и остроумни забележки. При всички случаи ще им се отдава да са чаровни и изкусителни, поради което в никакъв случай няма да останат незабелязани.

На Везните очите ще шарят в посока различна от тази към половинката и като цяло трудно ще се удържат да не действат в желаната посока. На моменти дори сами ще си търсят дрязги с любимия, за по този начин да оправдаят вероятната забежка с друг.