Романтичното бягство е магически начин за решаване на много от ежедневните ни проблеми. Разбира се, и една романтична вечеря на свещи може да бъде също толкова отпускаща, но чувствата и романтиката се засилват, когато обичайната, еднообразна обстановка се смени.

Двойките, които са заедно от дълги години, женени или не, пренебрегват често нуждата си от усамотяване и прекарване на повече романтично време само с любимия. Проблемът се състои най-вече в това дали тези двойки могат да прекарат пълноценно времето си заедно, когато всеки момент може да ги прекъсне телефонът, звънецът, децата или някое друго съвременно приспособление? В крайна сметка дори и нищо от това да не се осъществи на практика, то само заплахата от всяко от тези неща може да помрачи и най-страхотните романтични намерения. Ето защо заради натоварената си програма и гореспоменатите фактори, много такива двойки избягват типично романтичните жестове и задоволяват потребността си за романтика и нежност с една готова вечеря пред телевизора, например.

Причините за това пренебрегване са най-вече финансовите притеснения – една почивка, макар и само за уикенда, може да се отрази доста неблагоприятно на семейния бюджет и да създаде трудности за месеци напред. От друга страна работохолиците трудно могат да пренебрегнат работата си, заради което рядко си позволяват няколко дни извън офиса. Въпреки това обаче, едно романтично бягство с любимия човек, е страхотна инвестиция за всяка връзка, тъй като споделените мигове на любов и нежност подхранват пламъка и страстта за дълго време и са изключително важни за остатъка от съвместния живот на всяка двойка.

За да изживее човек едно истинско романтично преживяване, понякога трябва да избяга от всичко, което го възпира да се отпусне, и да се концентрира само върху собствените си нужди и тези на любимия. Да избяга там, където никой не казва „мамо/тате”, където всичко се поднася на готово, вместо някой да трябва да мие чинии и да почиства след романтичната вечеря у дома. Там, където има достатъчно време да се взираме заедно в изгрева/залеза, където свещите горят, а телефоните ни не звънят. Там, където ще си създадем спомени, които ще разтапят душата ни цял живот.

А ето и няколко съвета от нас, които може би ще са ви полезни при планирането на вашето романтично бягство:


• Направете предварително проучване – за дестинацията, за хотела и за самата стая. Набавете нужните материали и ги прегледайте заедно с половинката си. Това ще ви даде предварително споделени мигове и време да фантазирате, още преди самото пътуване. Така, дори само мисълта за него, ще ви накара да се почувствате по-щастливи и много трепетно да го очаквате.

• Не налагайте собствените си предпочитания, а дайте възможност и на партньора ви да отхвърли някои идеи. Накрая заедно изберете къде и как ще заминете - така никой няма да обвинява другия в случай, че нещо не му хареса.

• Информирайте се предварително за всички малки детайли – каква е стаята, каква е гледката, има ли камина, вана за двама или джакузи. Уточнете желанията си и се подсигурете с резервация, включително и за конкретно избраната от вас стая. Някои хотели предлагат специални стаи, които срещу съвсем малко по-висока сума предлагат сигурно романтично преживяване.

• Опитайте се да не мислите за финансовата страна на нещата – не става въпрос да изберете най-скъпото и луксозно място, а просто в опитите си да спестите като вземете по-евтината стая или стая без никакви екстри, да не попаднете в неуютно и непредразполагащо място, което да развали цялостния замисъл на бягството ви. Не забравяйте, че то е инвестиция за вашето съвместно бъдеще, която несъмнено и почти незабавно ще ви се отплати.

• Уредете служебните си ангажименти, домакинските задължения и отговорности - свършете ги по-рано или ги отложете за след като се върнете (тогава със сигурност ще сте и физически, и емоционално презаредени). Ако имате деца и/или домашни любимци, ги оставете при родителите си или при някой близък човек, на когото можете да ги поверите, без да изпитвате никакви притеснения по време на почивката си. После забравете всичко и се отдайте на заслуженото време на отдих и споделени любовни емоции.

• В зависимост от мястото, което сте избрали и ако то предлага богат избор на туристически забележителности, можете да си изготвите списък с местата, които да посетите или просто списък на всичко, което искате да направите заедно. Важно е обаче да не планирате прекалено много неща, защото все пак трябва да ви остане достатъчно време за излежаване, нежност и взаимни наслади.

• Може да си вземете четиво за разтоварване, книга или списания, но в никакъв случай документи, доклади и каквато и да е друга работа.

• Вземете със себе си любимата музика, секс играчките и дори любимата си възглавница, за да се почувствате достатъчно комфортно и уютно. Може да приготвите и ароматни свещи, пръчици, масла, пяна за вана и прочие, за да си създадете необходимата романтична атмосфера.

• Всяка сутрин, всяка вечер и при всеки един удобен случай казвайте „Обичам те” – и не само по време на романтичното си бягство, а всеки един ден, който споделяте и изживявате със своя любим/а.