Ново изследване доказва, че романтиката не просто не се харесва на мъжете, а дори може да намали желанието им за секс, съобщава в. "Дейли мейл".

В изследването участие взимат 86 мъже и 78 жени, които били анализирани, докато гледали три различни видео клипа.

  • Първият бил на двойка, която прави секс.
  • Вторият – емблематичната сцена от "Титаник", в която Леонардо Ди Каприо и Кейт Уинслет се целуват за първи път, последвана от романтичен клип от "Неприлично предложение".
  • Третият представял част от документален филм за английската история.

Изводът от експеримента е много любопитен - мъжете в изследването са доста по-възбудени от документален филм за английската история, отколкото от небезизвестната сцена с първата целувка в "Титаник". 

След това участниците трябвало да отговарят как се чувствали както психически, така и физически и да попълнят въпросник, оценявайки доколко силно е било желанието им за секс. За жените най-възбуждащи се оказали клиповете с "Титаник" и "Неприлично предложение". Според изследователите причината е, че жените се възбуждат повече от фантазия, извиквана от гледането на романтични сцени. Оказва се, че дамите нямат нужда от визуална стимулация, за да изпитат желание. Единственото най-важно за тях е контекстът, в който изпитват сексуален стимул, посочват още изследователите.

Мъжете били по-склонни да правят секс, след като гледали откровено видео, а романтиката се оказва отблъскваща за тях. Причината е, че мъжката половина от човечеството "се нуждае от по-определена визуална стимулация", за да се повиши желанието си за секс, казва ръководителката на проучването Марейке Девит.

А какви са вашите лични наблюдения?