Кога за последно сте чели книга? А коя книга прочетохте последно? 

Ако не сте, имате възможност да поправите грешката. 

За малкото предоставено време служебното правителство не спира да изненадва с нестандартни идеи, последната от които е инициатива за насърчаване на младите да четат повече - "Чети с мен".

"Искаме да се съберем на 28 септември в началото на Борисовата градина в София и да поставим своеобразен рекорд за най-много хора с книга в ръце - може и таблет или киндъл, но важното е да почетем за няколко минути, разказа служебният министър на културата Мартин Иванов, цитиран от "Дневник".

Министерството не претендира за оригиналност, а се обръща към многобройните организации, които биха се включили в мероприятието. "Важно е да използваме трибуната, която имаме", смята министърът на културата.

Според него позитивният пример от страна на родители, но и на институции е една малка крачка към преодоляването на стряскащите резултати на българските ученици от стандартизирани международни изследвания за функционална грамотност като PISA.

"Трябва да покажем, че четенето е cool, че е забавно, модерно и интересно и не означава наизустяване на архаични текстове без разбиране", допълни Иванов.

Чакаме ви на 28 септември в Борисовата градина с книга в ръка. И може би за селфи с книга...

Изберете си книга от препоръчаните от Dama.bg тук