Изключително лесна и вкусна рецепта, подходяща и за привържениците на вегетарианската кухня.


Необходими продукти:

  • 250гр кускус
  • 1 средноголям патладжан
  • 1 тиквичка
  • 1 средно голяма глава червен лук
  • 1 червена чушка
  • 1 жълта чушка
  • 10-15 чери доматчета
  • сол
  • босилек
  • черен пипер
  • зехтин
  • сока от 1 лимон

Начин на приготвяне:

Нарежете всички зеленчуци на кубчета с големина 1 см, с изключение на чери доматите - тях нарежете на четири. Сложете зеленчуците в тава и овкусете със зехтин, сол, черен пипер и босилек (в случая е използван сух) на вкус. Разбъркайте добре и сложете в предварително загрята на 200 градуса фурна за 15-20 минути.

Докато се пекат зеленчуците пригответе кускуса, съобразно инструкциите на опаковката. След като зеленчуците поизстинат, добавете ги към кускуса и разбъркайте внимателно. Овкусете с лимонов сок и зехтин.

Бон апети!