На 15.03.2015 г. Сатурн става ретрограден. Ретрограднто му движение ще продължи до 02.08.2015 година.

Сатурн е тежка планета и се движи бавно. Следователно промените, които ще настъпят, няма да се забележат веднага. Той ще ни действа през цялото време и чак когато се завърне в директно състояние, ще забележим промените и ще отчетем събитията.


Най-много трябва да внимават хората с :

Асцендент Скорпион
Асцендент Стрелец
Зодия Скорпион (3 декада) - 12 ноември - 22 ноември
Зодия Стрелец (1 декада)- 23 ноември - 2 декември

Защото Сатурн ще се върне в знака на Скорпион отново.

Тези няколко месеца са последен шанс на Скорпионите да вникнат в себе си, да се коригират и да структурират живота си. Следващият такъв етап ще бъде чак след 28 години. Препоръчително е да завършат всички натрупани задължения и задачи и нека не позволяват занапред да се получава подобно натрупване.

Стрелците тепърва ще усетят влиянието на Сатурн. Само няколко седмици от влизането му в знака им. Това ще им помогне да бъдат по-стриктни в живота си и да се подготвят за следващите 2 години, когато Сатурн ще минава през техния знак.

Важно е всички да знаете, че ретроградието на Сатурн не е лек период и трябва да бъдете много внимателни в действията си. Всяко прибързано и недомислено решение може да се окаже пагубно след време.

Тук можете да проверите в коя област ще ви се отрази ретрорадният Сатурн. Не избързвайте там, помислете преди да действате и не започвайте нови дейности в тази сфера, поне до 16 юни.