За трета поредна година нюйоркчани се сбогуваха с най-лошото, преживяно през годината. За целта на Таймс скуеър по традиция бе монтирано добре познатото бунище за нежелание спомени, провеждащо се под наслов "Денят на отърваването", разказва "24 часа".

Различното тази година бе, че в духа на новите технологии жители и гости на града не носеха вещите, свързани с неприятните спомени, които са имали през годината, а им бяха осигурени листове, на които написаха онова, което искат да оставят в миналото. След като преживяванията бяха описани, листовете бяха пуснати в машина за унищожаване на документи, а събраният накрая боклук бе отнесен от специален камион. Сред тях бяха лоши медицински изследвания, излишни килограми, чувства и емоции, непосилни сметки и данъци, та дори и имена на бивши приятели и съпрузи.

По този начин пречистените нюйоркчани спокойно се отърваха от всичко вредно и с надежда започнаха финалното отброяване на изминаващата 2014 г. Своеобразният катарзис е сравнително нова традиция, организирана от компанията, която администрира прословутия Таймс скуеър, а интересът нараства с всяка изминала година.