Всяка мъдра дама е наясно, че мъжът й не е кон с капаци и със сигурност забелязва и останалата част от нежната половина на човечеството. Преди Фейсбук да съществува, хората са "разглеждали менюто", без това да става достояние на всички останали. Сега обаче вече няма скрито-покрито и често се случва някои съвсем невинни иначе действия от страна на любимия в социалната мрежа да стават повод за нарастващ вътрешен гняв в крехкото женско сърце.

Ето само шест от тях:

Лайква и/или коментира профилната на някаква си

Или не е наясно как работи социалната мрежа, или не му пука, но факт е, че виждаш как току-що е лайкнал и пуснал шеговит и едновременно с това - мил коментар под профилната снимка на новата си колежка Пепи от Радомир. Действието в кадъра се развива в популярно заведение в Студентски. Тежък вечерен грим, прическа, коктейли. На заден фон валят салфетки, но това никой не го вижда, защото дълбоко деколте намигва палаво на фокус. Което пък разконцентрира вниманието от предните й два зъба, които намираш за криви. „Защо?“ се питаш, а лайковете стават 201.

Споделя спомени с бившата

21 ноември 2013-та. Дата като дата. За теб – абсолютно от никакво значение. С тази разлика, че точно днес е рожденият ден на онази там, с която живели няколко месеца, но нещо не провървяло и на него не му се говори много по темата, защото важно му било сега, че е с теб. Темерутска работа, но не се напъваш да знаеш, щом е тема табу. Интересно тогава защо точно днес, на тази дата, си е постнал снимка отпреди 2 години, случайно предложена му от фейсбук като ведър спомен за едни вече загубени времена. Тя, той, майка му, баща му, дядо му, бог да го прости човека, и всички, които са одобрили хубавата мома за невеста. Но язък...

Чеква се по барове, докато си болна

Разбрали сте се да излезете в петък вечер, но те покосява гадния върлуващ вирус, с който той лично те зарази, след като му прави билкови отвари и го гледа като малкото си братче четири дни под ред. Казваш му, че няма проблем да излезе с приятели, да се забавлява и така нататък. Тайно се надяваш да върне жеста, разбира се, оставайки при теб, за да гледате романтични комедии, гушнати под одеяло. Разбира се, той приема твоята широкоскроеност с усмивка и отива на парти с колеги. Където е и онази... Със снимката. После се почват едни тагове, едни неща... От което почти ти минава всякаква болест.

Непрекъснато става приятел с жени с дъкфейс

Няма, няма и любезната социална мрежа те информира, че е станал приятел с тази, после с онази, после с трета. Ти не си ревнива, даже хич. Ама изобщо. Просто се чудиш толкова ли не се запозна с някой мъж този твоя за последните две седмици, ами само някакви руси и нацупени ги френдва. Най-вероятно истината е, че просто е аднал две жени, от които едната му е братовчедка на възрастта на майка ти, но това не пречи в съзнанието ти това да са 15-20 манекени, разбира се.

Вижда, че си му писала и не отговаря

„Какво става мило“ е твоето лежерно и неангажиращо послание към любимия. След пет минути забелязваш, че съобщението вече е видяно, но отговор няма. След час все още такъв липсва. След два часа – положението е без промяна. Сигурно е зает. Нормално. „Как е?“ Отново “seen””, но гласът ти сякаш е в пустиня... Мислиш си, че дори да спасява в момента група малки кученца, намерени на улицата от зло зомби, което иска да ги убие, все ще се намерят едни 10 секунди, в които поне да ти напише, че не може да пише в момента и ще се обади по-късно. Но не. Мистерия да има.

Всеки втори пост му е просташка шега на сексуална тема

Знаеш, че всичките му приятели са екстремни простаци и си ок с това. Не очакваш да си говорят за гоблени и градински чай, ясно ти е много добре какво обсъждат като се съберат, защото го правят и пред теб и дори се включваш чат-пат. И все пак се чудиш нужно ли е през 2 статуса да публикува галерия с бой в калта между бразилски моделки или пък десетте най-странни бенки на дупето, които известните жени притежават. А отдолу да се развихря най-просташката публична дискусия в космоса. Нищо. Сладури...