След месеци на спекулации, в началото на април, Брус Дженър обяви официално, че смята да се превърне в жена. Ако името му не ви говори нищо, ще ви го представим с няколко думи. Той е бивш олимпийски шампион на САЩ по десетобой, доведен баща на риалити звездите Ким, Клоуи и Кортни Кардашиян и баща на Кендал и Кайли Дженър. Брус има общо шест деца. Бившият спортист е изключително популярен в Америка, след участието си в риалитито Keeping Up With the Kardashians.

В няколко интервюта, Дженър разкри, че цял живот е имал чувството, че е роден в неправилно тяло и иска да бъде жена. "Наричайте ме Кейтлин" е заглавието на броя на списание Vanity Fair, с който Брус реши да покаже на света новата си визия. Явно Дженър набързо се е подложил за няколко операции за смяна на пола и трансформацията му вече е факт. 

Кейтлин Дженър представи и новия си профил в Twitter с посланието: "Толкова съм щастлива след дълга борба най-после да живея такава, каквато съм. Добре дошли в света на Кейтлин. Нямам търпение да я/ме опознаете".

С новия си акаунт бившият Брус Дженър подобри постижението на президента на САЩ Барак Обама за най-бързо набиране на последователи в социалната мрежа. В края на май държавният глава откри акаунта си @POTUS (President Оf Тhe United States) в Twitter и само за пет часа събра един милион последователи. По данни на Книгата на рекордите на Гинес профилът на Кейтлин Дженър е събрал един милион последователи за четири часа и три минути.

Както всичко, касаещо семейство Кардашиян, нещата са добре премислени. Излизането на броя на Vanity Fair съвпада с неозаглавената засега документална поредица на Кейтлин Дженър. Преди това в риалити предаването на семейство Кардашиян на темата бяха отделени два епизода "За Брус".

Когато разкри, че сменя пола си, Брус Дженър отрече това да е част от рекламната кампания за телевизионните му продукти.