Факт е, че шоколадовата диета съществува и с нея можете да отслабнете до 6 килограма за 7 дни. Диетата е много проста за изпълнение, позволено е да се яде по 100-150 грама шоколад, като изключваме белия, защото той не съдържа в себе си какао.

Препоръчва се да консумирате това количество шоколад на три хранения през деня. Към него можете да прибавите чаша кафе, но без захар или нискомаслено мляко.

Старайте се да не приемате сол, тестени изделия, алкохолни напитки, защото ефектът няма да е същият.По време на диетата не трябва да се пият също така газирани напитки и натурални сокове, понеже възбуждат апетита. Кафето е препоръчително, защото спомага за по-добрия обмен на веществата в организма.

Количеството вода, което трябва да приемате по време на диетата, е минимум 2 литра на ден, като водата се пие 30 минути след хранене.

Ако имате нужда от разтоварващ ден, можете да си направите такъв, но отново шоколадов, като просто увеличите количеството шоколад. Белият не е препоръчителен дори в този ден.

Ако диетата се съчетае със спорт, несъмнено ще даде много по-добри резултати. Шоколадът дава нужната енергия на организма, за да се чувствате свежи и бодри през целия ден.

След прекратяване на диетата организмът има нужда от минимум месец почивка и добро захранване, което се състои в постепенното увеличаване на приеманата храна и най-вече в разделното хранене.

Предлагаме няколко примерни менюта, от които може да се възползвате:

Закуска: 30-40 грама шоколад( най-добре той да е черен) + чаша кафе.
Обяд: 50 грама шоколад + чаша обезмаслено мляко
Вечеря: 30 грама шоколад + чаша обезмаслено мляко.

Може да размените шоколада със шоколадови бонбони, които не съдържат ядки, стафиди и са с млечен или от черен шоколад.

Диетата дава добри резултати за кратко време. Тя не се препоръчва на хора страдащи от диабет, с чернодробни заболявания, при наличие на алергии.