Майстори пекари и хлебари ще покажат на живо как се прави традиционен български хляб.

Демонстрацията се организира по време на Пролетния панаир на занаятите в дните от 23 до 26 април. Изложението се организира пред Централни хали, на малката главна, както е известна тази част от центъра на Пловдив.

Ще бъдат монтирани каменни фурни и най-добрите хлебари ще покажат как се меси, оформя и пече истински домашен хляб. Рецептите, които ще използват кулинарите, са на повече от 100 години. Готовият хляб ще се раздава на гостите на панаира, за да го опитат.

В инициативата ще участват още 70 български майстори, представители на традиционните български занаяти, като керамика, художествена обработка на тъкани, рисуване върху стъкло, медникарство, дърворезба, кожарство, везба и бродерия.

Източник: БНР