Губя властта си? Проблем!

Скорпионите се страхуват да не загубят силата си или да не бъдат в състояние да упражнят влияние върху дадена ситуация. Те искат да знаят, че могат да управляват света около себе си, по този начин се чувстват ценени.

Енергията на Скорпиона може да се страхува от унищожение. Независимо колко интересни са им кризите, преживявани от другите и колко смели могат да бъдат самите те, когато решават чуждите проблеми, въпреки това се страхуват, че някаква криза може да ги заличи или да промени из основи живота им. Наясно са с опасностите в живота и не искат да бъдат засегнати от тях.

Освен това, Скорпионите се страхуват да не бъдат унижени. Ако някой се държи така, че да заплашва достойнството им, кара ги да се чувстват неудобно или ги унижава по някакъв начин, дотам с отношенията им – изхвърлен е завинаги от живота на Скорпиона.

Скорпионите също се боят и да не бъдат разобличени. Може би защото мислят, че силата и влиянието им произлизат от това, че държат стратегиите си в тайна, а може би защото смятат, че ако другите ги опознаят наистина и прозрат в намеренията им, не биха ги обичали.