Това е нежното писмо от Джил Алаймо до майка ѝ. Джил е студентка, блогър и забележителна дъщеря. След като го прочетеш се замисляш, защото толкова рядко отправяме думи на обич и благодарност към нашите приятели, а това е толкова важно. Нека точно днес, може би точно сега да кажем на нашите майки, колко ги ценим и обичаме.

"Скъпа мамо,

 

Аз никога не съм ти казвала това, но съм ти безкрайно благодарна. Ти ми даде живот, всяка минута се грижеше за мен и ми дари цялата си любов и нежност.

 

Винаги си била пример за подражание, за който едно момиче може само да мечтае. Каквото и да направех, ти винаги умееше да намериш думи, с които да ме накараш да се замисля над своите постъпки. Знам, че винаги си искала само най-доброто за мен. И въпреки, че не съм го показвала, аз винаги съм изпитвала чувство на безгранична благодарност и любов към теб. Без теб аз просто щях да се изгубя в този огромен свят.

 

Ти ме научи на много неща. И досега, когато имам трудности, аз идвам при теб за помощ. Ти ме научи да различавам доброто от лошото. Няма значение дали това са просто ужасните дрехи, които носех на 16-годишна възраст или нещо по-сериозно. Ти ме научи да слушам, да разбирам и да обичам. Твоите думи винаги са ми помагали да взема правилното решение. Благодаря ти за това, че винаги си до мен и ме защитаваш.

 

Любовта ти ме вдъхновява. Ти знаеш как да ме развеселиш, когато съм тъжна. Пишеш ми SMS-и "Обичам те!" без повод, просто така. С теб е приятно да си бъбрим за всичко, което искаме. Когато имам лош ден, една минута прекарана близо до теб, ме кара да забравя всички проблеми.

 

Знам, че винаги ми казваш истината, без значение дали искам да я чуя или не. В края на краищата ти винаги знаеш как да постъпиш най-добре и искаш да се увериш, че аз също зная. Напълно се доверявам на твоите съвети, защото само ти ме познаваш толкова добре. И точно това, обичам в теб.

 

Благодаря ти за това, че си най-големият ми фен. Ти си винаги до мен и делиш с мен всички радости и неуспехи. Независимо дали навън вали дъжд, има слънце, сняг, ураган или земетресение, аз зная, че мога да разчитам на теб. И мога да кажа, че това е най-хубавото чувство на света.

 

Ти си най-умната. Какъвто и въпрос да възникне у мен, ти винаги знаеш отговора. Казват, че майката знае всичко и това наистина е точно така. Нямам представа как го правиш, но твоят ум ме поразява.

И накрая, но не на последно място, искам да ти кажа благодаря за това, че си най-добрият ми приятел. Без твоята помощ нямаше да бъда това, което съм днес. Аз съм най-щастливото момиче на света, защото имам майка като теб. И въпреки, че понякога спорим, ние все пак си оставаме най-скъпите хора един за друг.

 

Искам да знаеш, че ти си най-добрата майка на света. Надявам се някой ден да бъда поне наполовина такава майка, каквато си ти.

 

Обичам те!


Твоето малко момиче"