Знаете ли, че според Световната Здравна Организация една от всеки три жени ще преживее физическо, сексуално или психическо насилие до края на живота си. И тъй като това е социален проблем с изключителна важност, който трябва да насочи общественото внимание към себе си, норвежката благотворителна организация CARE поведе кампания в защита на правата на жените. Нейният филм под надслов #DearDaddy, има за цел да изобрази начина, по който насилието от страна на мъжете въздейства върху целия живот на едно момиче - от нейното раждане до момента, в който ще срещне мъжа на живота си. 

Ето как ще протече живота й: Докато е на 14 години, поне няколко пъти ще чуе някой от съучениците или от обкръжаващата я среда, да я нарича "леко момиче", а на 16 момчетата ще опитат какво ли не, за да я вкарат в леглото си... На 21 може би вече ще бъде насилена от някой "истински мъж", а по-късно, когато си мисли, че е открила мъжа с главно "м", ще разбере, че той не е по-различен от останалите...

До момента видеото е гледано близо 3 млн. пъти. И да, макар и да е невъзможно за един родител да предпази напълно дъщеря си от насилието, което е навсякъде, би могъл да предприеме стъпки, с чиято помощ да опита да направи света едно по-сигурно място за жените! 

Защото, ако ти беше баща, щеше да направиш всичко по силите си, за да защитиш своето момиченце, нали?!