Американският актьор и режисьор Джъстин Балдони написа любовно писмо до съпругата си и до всички жени по света. Той напомня за стойността им. Писмото е написано през юли, но германският сайт "Ди Велт" сега напомня за него. Балдони публикува писмото във фейсбук заедно със снимка на съпругата му Емили и новородената му дъщеричка Мая.

"Скъпи жени (и мъже, които ще прочетете това),

моля простете ми, че ще споделя с вас този молитвен размисъл за изживяването ми по време на бременността на жена ми и раждането на дъщеря ми.

Това е любовно писмо... Любовно писмо до съпругата ми, до новородената ми дъщеря... И до теб.

Никога преди това в живота си не съм усещал такава благодат, такава красота, такива интуиции и инстинкт, такива героизъм и сила, такива молитвеност и непоколебимост и такава радост и щастие, каквито изживях през последните 9 месеца.

По-рано мислех, че обичам жена си, сега обаче няма да преувелича, ако кажа, че я боготворя.

Емили реши да превърне раждането на Мая в церемония на любовта. А всичко, което аз можех да направя, беше да казвам "Благодаря. Благодаря, благодаря... през сълзи на благодарност.

Ако си мъж, който чете това и имаш жена до себе си, спри за момент и просто я прегърни. Кажи й, колко си благодарен, че тя съществува и я остави да разбере каква чест е за теб да споделяш живота си с нея. Нека разбере, че се доверяваш на интуицията й и че тя е перфектна.

Ако си жена, която чете това..., погледни в огледалото, вгледай се в очите си и осъзнай, че всичко, от което някога си се нуждаела, стои точно пред теб. Всичко е в теб, ти си страхотна и буквално си способна на всичко. Знай, че всичко, което може да направи един мъж, можеш да направиш и ти ( и вероятно по-добре). Има неща, които можеш да постигнеш в живота си, за които един мъж дори не може да мечтае, защото е било определено да бъде постигнато от теб.

Дори ако виждаш препятствия по пътя си, знай, че са там единствено, за да бъдат преодолени от теб.

Осъзнавай, че си красива точно колкото си, а ти скъпа моя, си красива повече от достатъчно. Ти си перфектна.

Това са думите, които се надявам малката ми Мая да чуе през живота си - не само от мен, но от всеки мъж, който срещне. Това е моята молитва на благодарност и надежда за всяка жена.

Това са мислите на един смирен и изпълнен с благоговение човек, който е в състояние да изпита силата и проявата на женствеността.

Това е едно просто любовно писмо, писмо на любовта и писмо, изпълнено с любов, от един баща, до всеки, който се е нуждаел да го чуе или прочете.

Ако това си ти, просто знай,

Обичам те.

Джъстин"