Американската певица Гуен Стефани и британският китарист Гавин Росдейл са подали молба за развод след близо 13 години брак, предаде Асошиейтед прес.

Говорителката на съда в Лос Анджелис каза, че Стефани е подала молба вчера, а Росдейл е депозирал отговор малко по-късно.

Певицата е изтъкнала като причина за разрива непреодолими различия със съпруга си.

"Двамата единодушно решихме, че повече няма да бъдем партньори в брака си, но ще останем такива в родителството. Затова ще се отдадем изцяло на отглеждането на трите ни деца, като им предоставим здрава и щастлива семейна обстановка", се казва в официалното съобщение на Гуен.

Известните родители искат общо попечителство над трите си деца.

Двамата се ожениха през септември 2002 г. Първото им дете се роди през 2006 г., а най-малкият им син е на една годинка. Гуен и Гавин се срещат през 1995 г., когато тогавашните им групи No Doubt и Bush правят общо турне. Двамата са гаджета в продължение на 6 години, преди да сключат брак. 

Любопитното е, че Гуен и Гавин не са подписали предбрачен договор и битката за парите ще бъде сериозна. Певицата има 80 милиона долара, а съпругът й - 35 милиона долара.