Може да е трудно да избегнете „следобедния спад“. Всички знаем много добре, че кофеинът от сутрешното кафе вече не действа, а вие се чувствате така, все едно всеки момент ще заспите на бюрото си. За избегнем това ужасно чувство, опитайте тези следобедни навици, за да преминете през деня и за да увеличите вашата продуктивност. Тези лесни трикчета ще ви накарат да се чувствате страхотно и то чак докато дойде време да си легнете!

1. Направете кратка разходка, за да се енергизирате. Свежият въздух ще направи чудеса!

2. Изпийте голяма чаша с ледена вода. Не само, че това ще забърза метаболизма ви, но и ще ви събуди.

3. Хапнете енергизираща закуска. Няколко часа след обедното хапване, е лесно да огладнеете и да „смачкате“ нещичко. Уверете се, че сте грабнали здравословен, зареждащ с енергия снакс като нискомаслено кисело мляко, бадеми, ябълки с фъстъчено масло или друго, което е подходящо да се хапне в офиса. Опитайте да избегнете бонбони, които ще доведат до спад в енергията, след рязкото покачване на кръвната захар!

4. Направете си списък със задачите оставащи до края на деня. Лесно е да се разсеете следобед. Уверете се, че оставате фокусирани, правейки си списък с несвършените до момента неща. Можете дори да използвате някое приложение, за да направите списък онлайн и да имате достъп до него от всяко устройство: телефон, таблет. Има много продуктивни приложения, които ще подобрят работния ви процес.

5. Организирайте си тренировка вечерта. След работа, е много лесно да се приберете и да се размажете на дивана. За да сте сигурни, че ще постигнете вашите тренировъчни цели, планирайте да тренирате с приятели или да посещавате групови занятия. Планирайки още от следобеда, можете да бъдете сигурни, че наистина тренирате целенасочено!

6. Качете се по стълбите. Ако имате стълби в сградата, използвайте ги! Потичайте нагоре или взимайте по две стъпала, за да повишите пулса си. Приливът на енергия ще фокусира ума ви, когато се върнете на бюрото си. Плюс, че ще изгорите няколко калории!

7. Почистете бюрото си. Това ще ви направи много по-продуктивни незабавно.

8. Слушайте енергизираща музика. Следобедният спад може да бъде излекуван с малко музика. Пуснете си любимата група, за да събудите ума си – може дори да попеете с колегите!

9. Изяжте парче черен шоколад. Изкушете се с парченце, за да се подсилите с кофеин. Черният шоколад има много здравословни ползи.

10. Изпийте чаша чай. Опитайте със зелен чай за екстра здравословно енергизиране.

11. Дремнете. Ако не сте имали здрав сън през нощта, дрямката може да бъде точно това, което ви е нужно, за да изкарате деня си. Докато някои офиси предлагат места, където може да се подремне, други компании не гледат благосклонно на дрямките. Убедете се, че този ви навик е добре приет.

12. Направете упражнение с дълбоко дишане. Това ще центрира мислите ви и ще ви успокои до края на деня ви.

13. Вземете си малко слънце. Излезте навън или се качете на покрива на сградата за малко витамин D. Топлината и нахлуването на витамини в тялото ви ще ви накара да се почувствате незабавно по-енергични.

14. Станете от зад бюрото и се протегнете. Не е лесно да седим зад бюрото и пред компютъра по цял ден. Това не е добре за енергията ни и за тялото ни! Намерете уединено място в офиса ви, за да направите няколко разтягания или йога пози. 

15. Изяжте една ябълка. Казват, че една ябълка на ден държи доктора далеч, и изглежда е истина! Това е страхотна здравословна следобедна закуска, която ще ви засити до вечеря и е само 100 калории.

16. Почистете „Входящата кутия” на електронната си поща. Лесно да се почувствате претоварени сред безпорядъка в електронната си поща. Почистването ѝ по време на следобедното затишие в офиса е страхотен начин да се почувствате продуктивни и организирани.

17. Прочетете някой вдъхновяващ цитат. Не подценявайте силата на думите!

18. Направете си списък със задачите за следващия работен ден. Ще можете да определите приоритети си и да направите утрешния ден много по-продуктивен.