13-годишната Лола ни накара да се чувстваме горди като българи

 

Със своите невероятни скокове и смели маневри на гимнастическата греда, 13-годишната Лола Уолтърс е наричана детето-чудо на Америка. Но всеки път, когато тя постигне голям успех, не може да му се зарадва истински, защото е сляпа... Да, това талантливо дете страда от заболяване, наречено Нистагъм. Въпреки недъга си обаче, Лола се състезава с други млади гимнастички, като много от тях не знаят за състоянието й.

Талантливата гимнастичка грабна купата на Американската гимнастическа академия и впечатли съдиите с невероятните си умения, бързина и точност на изпълнението. А знаете ли кое най-впечатляващото? Лола е българка, осиновена от американско семейство. Осиновителката й не знаела за болестта й, но това дори я привързвало още повече към нея. “Бях разведена, на 32 години. Въпреки че винаги съм имала интерес към международното осиновяване, не бях проучила достатъчно темата. Видях Лола и почувствах, че това е божествена намеса”, споделя осиновителката й.

Така българското дете получава шанс за нормален живот извън пределите на родината. Днес тя е наричана детето-чудо на Америка, като никой не обръща внимание на българските й корени.

Не можем да не се запитаме какво щеше да стане с Лола, ако беше останала в България. Чудесата явно подминават страната ни и по всяка вероятност това умно и талантливо дете нямаше да получи шанс за нормален живот. Постиженията й са отразени от най-големите издания по света, а “Дейли мейл” й посвети специален вдъхновяващ материал.

Екипът на Dama.bg пожелава още много спортни успехи на Лола.