Много хора знаят, че смехът не само удължава живота, но също така показва и характера на човека.

Какъв човек си по душа, по ум?
И за какво бие сърцето ти?
Понякога можем просто да съдим по това, Как се смее човек.
Едуард Асад

Учените установили, че смехът се появява преди около 10 милиона години. Днес има специално медицинско направление ''гелотология'', предназначено за изучаването на смеха и неговото въздействие върху организма. Според тази наука, всеки един от нас има уникален смях, както и от уникален характер.

Как да разбереш характера на човека по смеха му?

Вижте различните звучи при смях:

  • Смях ''ха-ха'' - откровен, безгрижен, пълен със съгласие към околния свят. Такъв смях премахва напрежението между събеседниците.
  • Смях ''хи-хи'' - обратното, той изостря напрежението. Ако чуете злобен кикот, бъдете сигурни - събеседникът е враждебно настроен, той е подигравателен, ревнив или крие нещо.
  • Смях ''хе-хе'' - донякъде агресивен, нагъл, предизвикателен. Смеещият намеква: ''Ти не си ми любимец. Между нас ще си остане стена.'' Между другото, колкото повече чувате звука ''е'' в смеха, толкова повече събеседникът е настроен към вас недоброжелателно.
  • Смях ''хо-хо'' - показва изненада, критичност или протест у събеседника.
  • Смях ''ху-ху'' - показва страх, паника или травматични събития.

Смехът без причина, както и невъзможността да се сдържат всякакви други емоции на публични места, е поради чисто биологични фактори и е свързано с нарушаването на ендокринната система.

Поведението при смях

Ако човек се смее с наслада, отметва глава назад, отваря устата си, така че да може да види небето, можем да говорим за способността му да се радва на живота, раздава се на 100%. Такива хора са дебелокожи, спокойно се отнасят към всичко, дори с насмешка и подигравка.
В състояние са да намерят положителното там, където другите не го виждат. Добри лидери, способни да заразят със смеха си всички.

Ако събеседникът реагира на смешните неща емоционално, театрално, удря с ръце колена, той е склонен да бъде под светлината на прожекторите, иска да бъде в ума на всекиго. Такива хора привличат внимание към себе си, независимо дали им се отправят комплименти или критика. Те обичат да присъстват на празнични мероприятия, в състояние са да отговарят весело на всички свои приятели. Негативни черти - стиснати, егоистични и потайни.

Депресивният смях показва максимален самоконтрол на човека. Трудно може да изневери на себе си. Такива хора винаги са уверени, надеждни, но те винаги се нуждаят от подкрепата на приятелите си и семейството. Всеки път, когато си поставят нови цели, те безмилостно се справят с тях.

Ако човек просто се усмихва загадъчно, леко повдига десния ъгъл на устата - това говори за неговата хитрост и авантюризъм. Тези хора твърде лесно се обиждат, имат страх от подигравки и закачки, не знаят какво да кажат в отговор и затова трудно приемат всичко. Едва ли са доволни от личния си живот, много внимателно подбират своя спътник.

Човек, който сладко усмихва лявата си половина на устата, е искрен, честен и достоен в отношенията. Никога не отказва да помогне. За разлика от предишния вид, спокойно реагира на шеги, той веднага забравя за обиди. Опитва се да спечели вниманието на противоположния пол с популярност.

Как се смее жената

Мечтателност и романтичност излъчва жената, която се смее. Тези жени обичат да живеят в един различен свят, често губят действителността, не са в състояние да отговорят достойно на спорове и конфликти, имат трудности с осъждането на другите. Приключенски, любопитни, разпръснати в своите стремежи, те се водят от импулси. Могат изведнъж да се ангажират до безумие и след това да страдат от последствията.

Между другото, ако жената при смях си пипа устните с кутрето, тя е обсебена от идеята за добри обноски, има за цел да бъде в центъра на вниманието.

Ако жената скланя глава докато се смее - тя е дружелюбна, но критична. Стреми се да угажда, обича да флиртува. Винаги е склонна да действа съзнателно, макар и да изглежда несериозна на пръв поглед. Знае как да държи чувствата си под контрол.

Ако жената се смее от душа, отваря си много устата, това е доказателство за нейното високо самочувствие, самодоволство и темперамент. Тази жена не се страхува от критика, в състояние е да отговаря така, както най-малко очаквате. Понякога й липсва самоконтрол и сдържаност. Един добър приятел и съветник, знае как да изслушва другата страна.

Маниерът да сбръчква носа си докато се смее показва висок самоконтрол в жената и малко инфантилност. В допълнение, тя често изисква специално отношение, комплименти и ухажване.

Когато жената покрива устата си с ръка докато се смее, това също е признак за висок самоконтрол. За нея са характерни самокритичност, неувереност, склонност към усамотяване, стреми се да сдържа своите емоции в обществото. Страхотна съпруга и приятел, готова да се жертва в името на другия.

Как се смее мъжът

Ако мъжът докато се смее, обляга глава назад и примижава с очи, най-вероятно той се отнася лекомислено към жените. С такива хора е много лесно, забавно и удобно, но не се надявайте на дългосрочна връзка, тези мъже са вятърничави.

Ако мъжът има сдържан смях - той е делови, надежден и сериозен в отношенията. Такива мъже по правило се отличават с вярност към своите жени, но могат да бъдат скучни и неромантични.

Бурният смях с отворена уста ни представя един остроумен и директен човек. Той може да не блесне с интелигентност, но винаги е готов да защити жената, като се бори за справедливост.

Мъжът, който по принцип не се смее, а само се усмихва, е жесток, егоистичен и измамлив. Знае как да спечели събеседници и умело използва способностите си за своя собствена полза.

Ето такива тайни разкрива нашият обичаен смях. И както казва В. Белинский: "Смехът е чудесен посредник при разграничаването на истината от лъжата".