Жените можем да стоим пред огледалото с часове, за да се разкрасяваме. Но понякога перфектната визия може да бъде помрачена от един малък детайл… например, несъвършената усмивка! И често, ако зъбите ни не са снежнобели, се чувстваме неуверени и дори често прикриваме с ръце устата си, когато се смеем. Но всичко това може да бъде избегнато, ако избелим зъбите си. И за тази цел не е необходимо да харчите големи суми за скъпи процедури и средства. Тук на помощ идва най-обикновената куркума.

Любителите на тази подправка са наясно с изключителните ѝ лечебни свойства. Но освен многобройните си ползи за храненето, тя има още едно полезно приложение – използва се за избелването на зъбите. За мнозина това твърдение може да прозвучи абсурдно, като се има предвид че тази подправка оцветява в яркожълто всичко, до което се докосне.

Но нейните неоспорими резултати при избелването на зъбите са на лице – още след първата употреба зъбите изглеждат по-бели.

Ще са ви необходими:

• куркума – 1 ч. л;

• вода или зехтин - 1 ч. л.

Какво да правите:

Трябва просто да смесите водата или зехтина с кукрумата, а после с помощта на обикновена четка за зъби за почистите зъбите си с тази жълтеникава каша. Сместа трябва да стои на зъбите ви поне 3 минути.

След като избелите зъбите си с помощта на сместа от куркума, сплакнете обилно устата си.

За по-малко от седмица и резултатът ще бъде на лице! Зъбите ви ще са снежнобели, а емайлът – непокътнат!