След като снимка на Пловдив отвисоко през зимата спечели първо място в конкурса "Светът отвисоко" на National Geographic Россия, се оказа, че още един кадър на града бе отличен подобаващо. Конкурсът на Dronestagram и National Geographic завърши и новините са, че прекрасният ни Пловдив отново е в топ класацията след обявяването на резултатите!

Любопитно изглеждащият кадър, заснет от Светлин Маринов и неговият дрон показва града по начин, по който малцина са допускали, че той изглежда от високо - съвсем наскоро реновираните фонтани създават илюзия за въпросителен знак, красиво сияещ на фона на нощният град.

Истината е, че кадъра не е бил предварително планиран като специален - едно семпло излитане с дрона високо над града при събиране с приятели в местното заведение "Пожарната" всъщност води до неговото създаване. Мястото на излитане е кръстовището пред заведението - а курса на полета също не бе много завъртян - предимно само нагоре; за да се разкрие тази прекрасна панорама. Несъмнено; почти всеки кадър на нощен Пловдив буди респект и уважение към този прелестен град.

А ето и снимката победител в конкурса: