Тези еклери са безумно вкусни. Идеални са за закуска или малко следобедно похапване – мини еклери, но ти може да експериментираш и да ги направиш в по-голяма или друга форма. Също така имаш избор да ги направиш както солени, така и сладки. Ние, от Dama.bg, оставяме избора на теб.

Необходими продукти:

500 мл вода
250 гр брашно
125 гр масло
7 броя яйца
Щипка сол
За пълнежа: по избор – крема сирене, пастет, картофено пюре, майонеза, руска салата и т.н.

Начин на приготвяне:

Сложи водата в тенджера и прибави в нея маслото. Изчакай водата да заври, а маслото да се разтопи напълно. След което добави наведнъж брашното и солта и бъркай непрекъснато докато брашното започне да се отделя от стените на тенджерата. Махнете съда от печката.
Започни да добавяш едно по едно яйцата. Счупи първото яйце и разбъркай докато сместа стане хомогенна. Така повтори процедурата седем пъти с всичките седем яйца.
В тава постави хартия за печене, намажи леко с мазнина и оформи еклери. Това може да стане както с лъжица, така и с шприц или просто с ръце. Направи ги с такава големина, която желаеш, и ги подреди в тавата на подходящо разстояние.
Печи ги в предварително загрята фурна на 200 градуса. Времето за печене е около 15-20 минути, но задължителна предпоставка за идеално изпичане е да не се отваря фурната по време на печенето.

Декориране:

Изстиналите еклери се разрязват по средата и се поставя плънка по избор – крема сирене, руска салата, хайвер, пастет и др. Идея за декорация отгоре е да ги поръсите с кашкавал.

Източник: DiDi-licious