Тези вкусни солени мъфини с чедър и билки просто се топят в устата ти. Можеш да ги използваш като допълнение към основното ти ястие или като чудесна закуска.

Друго тяхно предимство е, че са съвсем лесни за правене. Никакво месене, разточване и оформяне – просто смесваш и изсипваш в кошничките за мъфини.

Общо взето сиренето и билките правят всяко ястие по-хубаво. Какви точно билки ще сложиш – е в твой ръце, можеш да пропуснеш розмарина и магданоза от тази рецепта и да сложиш чесън и мащерка. Но недей да пропускаш сиренето – то прави тези мъфини неустоими.

Съставки

  • 1½ ч. брашно
  • 1½ с.л. захар
  • 1 с.л.бакпулвер
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. изсушен магданоз
  • 1 ч.л. изсушен розмарин
  • 3 ч.настъргано бяло или жълто сирене
  • 1 ч. мляко
  • 1 яйце
  • ¼ ч. разтопено масло (около 60 мл)

Начин на приготвяне:

  1. Предварително загрей фурната на 190 градуса. Намажи с мазнина тавата за мъфини (трябва да има поне 12 кошнички).
  2. В малка купа сипи млякото и разтопеното масло, смеси ги. Добави и яйцето.
  3. В друга купа смеси брашното, захарта, бакпулвера, подправките и солта. Накрая добави и настърганото сирене.
  4. В голямата купа излей сместа от по-малката и разбъркай хубаво.
  5. Разпредели сместа равномерно във всяка формичка, напълни ¼ от всяка кошничка.
  6. Печи на 190 градуса за 20-25 минути или докато се опекат до златистокафяво.
  7. Сервирай ги още топли.