Справянето с ревнив приятел е доста трудно начинание. Ако си сигурна, че приятелят ти е от този тип, екипът на Dama.bg ти предлага десет стъпки, с които да го промениш от ревнив към спокоен и щастлив мъж. Тези 10 начина ще ти помогнат постепенно да се справиш с ревността му:

1. Нека знае, че го обичаш

Ако излизаш с някой познат, който има много приятели и е доста популярен, твоят човек може да ревнува, само защото връзката ви все още е от скоро и той е несигурен за чувствата ти към него. Ако гаджето те разпитва за интересите ти към други момчета или е раздразнен заради твоите приятели момчета, може би просто трябва да го му кажеш, че обичаш само него и никой друг. И нека знае, че дори и да говориш с други мъже, нямаш чувства към тях.

2. Обръщай му повече внимание когато сте с неговите приятели

Мъжете обичат да се състезават било то в игра или в любовта. Ако излизате с човек, който ревнува дори от приятелите си и все пак го обичате, следващият път, когато той е с тях му отделете по-голямо внимание отколкото на някое от другите момчета. Той ще го оцени и определено ще се чувства по-уверен за връзката ви.

3. Представяй го като твоя спасител

Приятелят ти, който ревнува може да се чувства застрашен от другите мъже, които говорят с теб или флиртуват с теб. Той се чувства неудобно от това. Следващият път, когато твой приятел се опитва да флиртува с теб или те заговоря докато си с гаджето си, дръпни го по-близо до себе си и на шега му кажи, че ти трябва "помощ за един досадник". Чрез неговата намеса, когато някой флиртува с теб, той определено ще се успокои.

4. Включи го в твоите занимания

Ревнивите гаджета си създават илюзии, когато се чувстват застрашени. Всеки път, когато излизаш с твой приятел, той може да си помисли, че пр замисли за това, което правите. За да го накараш да се почувства по-добре и да се спре да си мисли разни щуротии, опитай се да го включаш в твоите занимания в продължение на няколко месеца, за да се убеди, че не правиш нищо нередно. 

5. Дръж го в твоите ръце

Всичко започва и свършва, защото ти говориш с други момчета. Ревността наистина е много досадна, но ако искаш да му помогнеш да се отърве от нея, взимай го със себе си когато излизаш с приятели. Така ще му помогнеш да ти има доверие и да се чувства по-добре.

6. Обаждай му се често, когато си навън с приятели

Твоят човек може да се чувства несигурен и да ревнува когато излизаш с приятелите си. Мислите, които му минават през главата са нещо от рода на: "Тя сигурно прекарва времето си по-забавно с приятелите си отколкото с мен?" Един от най-добрите начини да го утешиш е да му се обаждаш често когато си навън. Обаждай му се от време на време. Проведете тих разговор без да се смущава от смяха на приятелите ти. Това ще го накара да осъзнае колко много го обичаш.

7. Показвай привързаността си публично

Изразявай публично привързаността си към него. Като го прегръщаш публично, държиш го за ръка или го целуваш, ти споделяш с целия свят, че вие сте двойка. Това може да бъде огромно успокоение за ревнив човек, който винаги търси поводи за съмнения и ревност.

8. Закачки

Помогни на гаджето си да разбере, че леките закачки между приятели от противоположния пол са приемливи и безобидни. Кажи на приятелките ти да пофлиртуват с него. Това е смел ход, но с помощта на няколко доверени приятелки можеш да го накараш да разбере колко безвредни могат да са закачките.

9. Успокоявай го вместо да го ядосваш

Ревността е всъщност молба за помощ, а не начин да покаже своята доминация над теб. Така че, ако се случи твоят човек да се разсърди, не се разстройвай или ядосвай на себе си. Вместо това, напомни му колко много държиш на него. Ще видиш усмивката на лицето му за нула време!

10. Не прави тези ходове очевидни

Ревнивият приятел не е нещо, с което трябва да се гордееш. Гаджето ти знае това. Така че когато опитваш тези ходове, не позволявай той да заподозре, че имаш тактика. Това ще го обиди и ще го накара да се почувства по-зле.

Източник: lovepanky.com