Когато стане въпрос за спагети, в умът ни веднага изниква Италия. Ето една от най-известните италиански рецепти, произхождаща от района Лацио, която можете да приготвите вкъщи и да изненадате близки и приятели.

Необходими продукти за 4 порции:

350 гр спагети
150 гр бекон
4 жълтъка и едно цяло яйце
100 гр Пармезан (Италианската рецепта се прави именно с този вид сирене, но ако неразполагате с такова, заместете го с твърд кашкавал) 
Черен пипер на вкус

Начин на приготвяне

1. Напълнете с вода съда, в който ще варите спагетите. Подсолете умерено, тъй като сосът за спагетите сам по себе си е солен, имайки предвид бекона и кашкавала. След като водата заври, поставете и спагетите. Варете според указанието на опаковката. Различните видове спагети имат различно време за варене и ако то не бъде спазено, има риск спагетите да бъдат или преварени, или недостатъчно сварени

2. Нарежете бекона на кубчета и го запържете в тиган. Не е необходимо използването на олио, тъй като беконът е пълен с мазнини. След като сте приключили, оставете го на страна да се охлади.

3. В отделна купа разбийте яйцата и след това добавете Пармезана (или кашкавала) и черният пипер. Бъркайте докато получите еднородна смес.

4. Добавете и охладения бекон.

5. След като пастата е сварена, добавете приготвената смес и разбъркайте добре. Не затопляйте отново спагетите на котлона, по този начин ще се получи гладка смес.

6. Buon appetito!!!