Хосе Карерас е решил да се сбогува с почитателите си у нас по възможно най-грандиозния начин! За прощалния концерт на великия тенор, който ще се проведе на 3 декември, на сцената на зала 1 на НДК ще бъде инсталиран огромен LED-екран, на който ще се прожектира специално разработена мултимедия.

Освен множеството изненади, които са подготвени за публиката, Маестро Карерас за първи път ще покаже огромна част от личния си архив, който е събрал снимки, документи и артефакти от началото на кариерата му до сега. Всяко едно изпълнение ще бъде като “потапяне” в личния свят на легендата – в моменти както на радост, така и на тъга. Неслучайно прощалното турне на единия от “Тримата тенори” е озаглавено “A Life In Music”. Ще прозвучат както най-известните оперни арии, така и безупречна селекция от евъргрийни и неостаряващи класики.

Специално разработените за повода дизайн на сцената и светлинно шоу ще допълват и подсилват изживяването. Самият Карерас вече сподели, че няма търпение да се завърне в София, защото пази специални спомени за родината ни, а някои от най-близките му приятели са българи.

Прощалният концерт на Маестро Хосе Карерас в София ще се състои на 3 декември в Зала 1 на НДК. Билетите за концерта са на цени от 80 до 200 лв и вече могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim в цялата страна и online ТУК, както и на касите на НДК. Организатори на събитието са Жокер медиа и Moko Solution.