В неделя, 29 юни, в Южния парк в София се организира специално събитие, посветено на жените с рак на гърдата. Нека заедно кажем "да" на живота, призовават организаторите от фондация "Нана Гладуиш - Една от 8". Събитието започва в 11:30 часа в централната част на парка и през целия ден ще предложи на гостите занимания по йога, арт-терапия и зумба.

По време на събитието 30 жени с диагноза рак на гърдата ще се включат в специална фотосесия с розови перуки, за да докажат, че са готови да се борят и да преборят зловещата диагноза. Всички присъстващи ще могат да се включат и в специалната инициатива по създаване на розово дърво, което ще бъде подарено на кмета на София г-жа Йорданка Фандъкова. Повече за инициативата ще научите тази неделя в Южния парк.

Фондация "Една от 8" е създадена през 2013 година, за да предоставя емоционална и социална подкрепа на жени с диагноза рак на гърдата. Фондацията поддържа клуб, в който жените могат да намерят помощ и подкрепа в своята битка. В клуба се предлагат безплатни занимания като психотерапия, йога и йога на смеха, правни консултации, консултации с професионален гримьор и други. Те се водят от доброволци на фондацията - хора, подкрепящи каузата и битката с рака.


 

Вижте още

▶ Наясно ли сте с рака на гърдата?
▶ Всичко, което трябва да знаеш за рака на гърдата
▶ Невероятно видео на една смела дама, преборила рака!