Случвало ли ви се е някога да искате да разберете със сигурност дали човекът, с когото имате връзка (или може би някой, който тъкмо се е появил в живота ви и вие си падате по него), наистина ви пасва?

Има пет важни неща, които трябва да обмислите докато взимате решението дали даденият човек е „любовно съвместим“ с вас:

1. Бихте ли изпитали силна привързаност и любов към този човек? Има ли вероятност той да изпита същото към вас?

2. Вашият характер и неговият допадат ли си? Мислите ли, че ще се разбирате или комуникацията ви ще се превърне в битка за надмощие на нечие его?

3. Той или тя успява ли да задоволи емоционалните ви нужди, кара ли ви да се чувствате сигурни? А вие давате ли това на човека отсреща?

4. Мислите ли, че обектът на желанията ви е интелигентен? Лесно ли комуникирате, имате ли общи интереси?

5. Има ли химия помежду ви? Смятате ли, че ще имате вълнуващи сексуални преживявания?

За да научите дали си пасвате по тези 5 параграфа е достатъчно да сравните къде са били разположение планетите в деня на раждането на вашия избраник. Във вашия хороскоп, тези 5 планети ще ви помогнат да разберете дали има „любовна съвместимост“ между вас и любимия.

Слънце – Съвместимост на личности

Обърнете внимание в коя зодия е Слънцето на човека или каква е зодията му. Така можете да разберете дали ще бъдете привлечени от същността му. Знакът на Слънцето говори за егото и основни качества в характера на човек. Зодията ви определя как изразявате себе си по своя уникален начин като човека, който сте. Определя също и начина, по който ви виждат другите. За да изпитате силно привличане към друг човек е необходимо зодиите ви да си пасват.

Невероятно преживяване е да се запознаете с някой и веднага да си допаднете като типажи хора. Ако знакът, намиращ се в Слънце, си пасва със знака, намиращ се в Слънце, на другия човек, ще изпитате моментално привличане. Има естествена химия – наслаждавате се да бъдете в компанията му, както и той във вашата.

От друга страна, няма как да не ви се е случвало да се запознаете с някой и да не изпитате никакво привличане, никаква химия. Това често е резултат от несъвместимостта на знаците ви, намиращи се в Слънце. Много вероятно е вие и другият човек да имате коренно различни начини на изразяване, разминаване в разбиранията за живота, различни виждания относно начини за постигане на цели. Ясно се усеща дисхармонията между характерите и личностите ви.

Тези разлики автоматично водят до много проблеми във връзката, които ще ви се наложи да борите и превъзмогвате, ако наистина искате да имате отношения с дадения индивид. Има голяма вероятност да прекарате по-голямата част от време си карайки се или спорейки. Вместо да си помагате взаимно, твърде възможно е да се окаже, че сте в състезание. Комуникацията вероятно ще се превърне в борба за надмощие на нечие его, воля или разбирания. Не е изключение накрая да останете с впечатлението, че другия човек е прекалено доминантен и не е склонен да прави компромиси... Или пък той ще си мисли това за вас. Трудно е да имате хармонична връзка.

Но, когато зодиакалните ви знаци са съвместими, усещате силно привличане, желание за обвързване. Споделяте еднакви ценности и лесно можете да работите заедно, за да постигате общи цели. Някак естествено успявате да се зареждате взаимно и да се сработвате във всяко едно отношение.

Лесно ви е да прекарвате много време заедно и бързо се сближавате. Подкрепяте се един друг, без значение за какво става дума, което ви дава възможността да изградите хармонична и здрава връзка заедно. Това се отнася за партньорите, с които бихте могли да изградите здрава, сериозна и дълготрайна връзка. Ето защо е наистина важно да знаете дали знаците ви в Слънце си пасват.

Луна – Емоционална съвместимост

Ако искате да сте сигурни дали ще си допаднете емоционално с човека до вас, поинтересувайте се в кой знак се намира Луната му. Срещали ли сте някога човек, който много ви допада, но не можете да усетите емоционална връзка по между ви? Или пък, някога случвало ли ви се е да имате връзка с някой и да не можете да се почувствате сигурни в емоционално отношение с него? А, може би, дори сте били в ситуацията да се чувствате емоционално нестабилни, когато някой конкретен човек е около вас? Ако държите на това да си пасвате емоционално с някой, трябва да проверите дали вашия Лунен знак е съвместим с Лунния знак на човека до вас.

Лунният знак управлява емоциите ви, както и най-съкровените ви желания. Дава обяснение на това как сте склонни да изразявате емоции, отношението ви към заобикалящия ви свят, без значение дали говорим за хора, места или вещи. Този знак може да разкрие огромна част от навиците, реакциите и отношението, което е изградило у вас семейството ви, както и тези, които сте изградили сами, докато сте пораствали.

Позицията на Луната определя начина, по който реагирате на държанието и действията на заобикалящите ви. Дава обяснение и на специфичните ви нужди, за да се почувствате сигурни и щастливи в емоционален план. Знакът, в който се намира Луната, говори за детето във вас, какви предпочитания и желания имате, какъв тип връзки предпочитате да имате, дори говори за хранителните ви навици.

Когато лунните знаци на двама души са съвместими, те просто се наслаждават да бъдат близо един до друг. Почти веднага разбират какви са нуждите на другия. Често може да говорят с часове без да спират и да се усещат така, сякаш се познават от години! Някак лесно успяват да комуникират, дори биха живели в хармония заедно. Харесват им едни и същи неща в магазина за домашно обзавеждане, имат еднакви хранителни предпочитания и навици. Заради сходството им в навиците, реагират по един и същи начин в дадена ситуация, хрумват им сходни решения на проблеми. Наслаждават се и на хармонични интимни отношения.

Несъвместимостта между Лунните знаци може да породи емоционални сблъсъци и дисхармония, които да нарастват с всеки изминал ден. Начинът ви на живот се сблъсква с техния, което води до осъзнаване на всички различния, които имате. (Например „Вбесява ме начинът, по който изстисква паста за зъби от тубичката..“ или „Не мога да понасям как говори, докато устата му прелива от храна.“) Понеже прекарвате прекалено много време нервни и ядосани един на друг, във вашата връзка липсва качествена интимност, което ще доведе дори до проблеми в сексуалния ви живот.

За да имате хармонична връзка, необходимо е човекът до вас да разбира вашата емоционалност, както и вие неговата. Трябва да умеете да контактувате на ниво същност и емоции. Ако възнамерявате да градите емоционално задоволяваща и здрава връзка, важно е да се убедеите, че Лунните ви знаци си подхождат.

Меркурий – Съвместимост за комуникация

Обърнете се към планетата Меркурий, ако искате да бъдете сигурни, че има възможност за добра комуникация между вас и партньора ви. Меркурий управлява нашата интелигентност, съзнание, памет и всички видове комуникация – от говорене до писане. Влияе и на начина, по който изразяваме себе си и стилът ни на общуване с тези около нас.

В кой знак е Меркурий има важна роля, защото говори за начина на мислене на даден човек и идеите, които се въртят в главата му. Определя смисъла в живота на човек, възприятието му за света, който го заобикаля.

Зодиакалният знак в Меркурий ни говори за това дали се общува лесно с индивида, особено по проблемни теми. Обяснява ни и защо имаме сходно мислене с някой друг по определени въпроси или защо нямаме нищо общо с гледната точка на някой друг.

Ако знаците, намиращи се в Меркурий, си подхождат, то ще забележите, че другия човек винаги проявява разбиране, подкрепя ви и комуникирате изключително лесно с него. От друга страна, ако знаците не са съвместими, то никога няма да постигнете съгласие, ще спорите непрекъснато и по-голямата част от времето ви заедно ще преминава в караници.

Според знака, в който се намира Меркурий, може лесно да определите дали човека до вас е склонен да комуникира честно, открито, позитивно или обратното – да е негативно настроен към всичко и често пъти да не успявате да разберете какво му се върти в главата. Знака в тази планета ще ви ориентира и дали този срещу вас би накрал някой да се чувства зле, използвайки груби думи, дали е крайно критичен, саркастичен или си пада по споровете.

Така че, ако смятате, че това е човекът за вас, имате много добра комуникация по между ви, разбирате се, имате сходни идеи, считайте, че знаците в Меркурий явно са във ваша полза. Разбира се, ако наблюдавате точно обратното – сами можете да прецените дали си заслужава да продължавате да се „борите“ с човека до вас.

Венера – Любовна съвместимост

Обърнете се към Венера, ако искате да знаете дали изпитвате любовна привързаност към човека. Венера е планетата, която управлява любовта, връзките и удоволствието. Начинът, по който функционира Венера във вашия живот, може да ви даде ясна представа за това как се държите, докато сте във връзка, как се забавлявате, какво намирате за красиво и привлекателно. Тази планета ви дава онзи чар, който е индивидуален за всеки и който привлича хората към вас, както и сексуалното излъчване, което ще се окаже неустоимо за някой.

Зодиакалният знак, който се намира във Венера, ще разкрие какви типажи партньори привличате към себе си. Описва и начините, по който търсите удоволствие, дава воля на чувствителната страна от личността ви. Тази планета определя и капацитета на привличане, който излъчвате. Венера влияе и на начина, по който се отнасяте към противоположния пол, по какъв начин обичате и как бихте искали да бъдете обичани.

Е, важно е да знаете в какъв знак се намира Венера – ако искате да разберете нуждите на партньора ви или да намерите някой, който ще успее да ви накара да се чувствате щастливи и обичани.

Марс – Сексуална съвместимост

Обърнете се към Марс, ако се интересувате дали има сексуална съвместимост между вас и обекта на желанията ви. Тази планета управлява физическата ви енергия и действията ви. Марс е и планетата, която управлява сексуалните ви желания, начина, по който превръщате действията и желанията ви в реалност.

Марс ще отговори на въпроса дали сексуалните ви отношения с дадения човек ще са напрегнати, страстни, бурни, традиционно или у тях сякаш ще липсва живот. Без значение дали сте мъж или жена, тази планета управлява сексуалните ви желания. Казано с прости думи - Марс е планетата на страстта и сексуалността.

Също така, играе главна роля в това към кой е най-вероятно да изпитате физическа химия и привличане. Това е някой, който ви възбужда (имайте предвид, дали сте много развълнувани от неговото присъствие около вас). Ето защо е важно да знаете в кой знак се намира Марс (както и в кой знак се намира тази планета на другия човек) – ако искате да изпитате онова страхотно привличане във връзката и да намерите човек, с който имате любовна съвместимост. Това важно знание ще ви помогне да избегнете застояването с някой, който ще се окаже едно голямо сексуално разочарование.

Ако разберете колко точно съвместими сте с другия човек по тези 5 критерия, то ще знаете дали има шансове за щастлива връзка помежду ви.