Магдалена Малеева спечели титлата на "Уимбълдън" на двойки за ветерани. Българката, заедно с нейната партньорка Рене Стъбс от Австралия, надиграха легендата Мартина Навратилова и партньорката и Селима Сфар от Тунис с 3:6, 7:5, 10:8 във финала на турнира.

Двубоят започна с леко предимство за Навратилова и Сфар, които задържаха на нула откриващото си подаване, след което реализираха ранен пробив и набързо поведоха с 3-1. Нататък двете комфортно задържаха предимството си, като в седмия гейм дори имаха нов брейкпойнт и макар да го пропуснаха, при 5-3 вторият пробив все пак стана факт и по този начин бе сложен край на откриващата част.

Преди началото на втория сет двубоят бе прекратен поради дъжд и в крайна сметка се наложи да бъде преместен на Централния корт, за да се доиграе под затворения покрив. След три пропуснати шанса за пробив Малеева и Стъбс все пак спечелиха подаването на съперничките си и поведоха с 1-0, но Навратилова и Сфар реализираха моментален рибрейк.

До края на частта Маги и Рене още на три пъти повеждаха с пробив аванс, като в два от случаите отново допуснаха да се стигне до моментално изравняване на резултата, но при 6-5 все пак не сгрешиха сервирайки за втория сет.

В крайна сметка победителките трябваше да бъдат определени в решителен шампионски тайбрек, в който Навратилова и Сфар реализираха ранен минипробив и си осигуриха аванс от 4-1, но три разигравания по-късно резултатът отново бе изравнен. В крайна сметка се стигна до 7-7, когато с две поредни точки Малеева и Стъбс достигнаха до два мачпойнта, възползваха се от втория и се поздравиха с крайната победа.

Източник: tenniskafe