Стефани Търнър се ражда по-различна от другите деца. Още при самото й раждане лекарите установяват, че малкото момиченце страда от едно много страшно заболяване, наречено ихтиоза – генетично заболяване на кожата, което засяга почти цялата повърхност на тялото, като по този начин разрушава защитната бариера между организма и околната среда. Още от бебе кожата на Стефани била покрита с люспи, които бързо ставали твърди, а кожата се напуквала и ѝ причинявала непоносима болка.

Лекарите решили да съобщят лошата новина на родителите на Стефани, че може би тяхната рожба няма да живее дълго. Но Стефани се преборила и оцеляла, като израснала относително здрава. Разбира се, външният ѝ вид бил силно засегнат от болестта. И въпреки че за мнозина визията й би била равносилна на живот, обречен в самота и отчаяние, Стефани не се спряла и пред това изпитание.

Преди няколко години, младата жена среща своя любим, който видял колко красива вътрешно е тя, а не отдал значение на външния й вид.

Той се възхищавал на усмивката и добротата ѝ. И както често се случва в живота, двойката като всяка друга, решила да създаде семейство. Въпреки че лекарите били категорични, че Стефани не бива да забременява, защото в нейния случай бременността ще се превърне в безкрайни болезнени мъки, тъй като кожата на корема ѝ може да не издържи разтягането и да се разкъса, тя решила да опита.


По време на цялата бременност Стефани била под строго лекарско наблюдение. Девет месеца по-късно, Стефани станала майка на прекрасно здраво момченце, а година по-късно на бял свят се появила и дъщеря им. За щастие, се оказало, че и двете деца не са носители на заболяването на майка си.

Днес Стефани е олицетворение за една силна жена, която в името на семейството е направила всичко възможно, за да изпита най-красивото чувство на света - това да бъде майка! Съпругът й дори я нарича „супер майка“ и с гордост заявява: „Тя намира достатъчно време да се усмихва и да се грижи за двете ни прекрасни деца, страхотна е!“.

Примерът на семейство Търнър ни показва, че винаги трябва да се борим за щастието си и да не се отказваме от поставените цели и най-съкровени мечти, независимо колко трудна ще бъде битката. Винаги вярвайте в това, че всичко ще завърши добре!