Колкото и да не ни се вярва, вече имаме доказателство, че студът може да създаде и нещо хубаво. Или по-точно американският студ. Става дума за невероятния Ниагарски водопад, който в момента е замръзнал по един наистина удивителен начин! В това си също толкова красиво състояние той е представен пред хората от фотографа Арън Харис, който решава да запечата това необикновено явление.



Подобно сурово време и обилен снеговалеж не е имало от около 100 години насам. Метеорологичната служба в Дълут, Минесота е отчела плашещите минус 48 градуса, в Олбъни, Минесота термометърът е показал минус 43 градуса, в Чикаго се е стигнало до минус 37, а в Сейнт Луис – до минус 31 градуса.

Времето изобщо не се шегува. Източната и централната част на САЩ са покрити от студен фронт от Арктика, който за съжаление взима и своите жертви. Според статистика, до сега от студ са загинали най-малко 21 човека, а засегнатите са повече от 200 млн.



Материалните щети също не са никак малко. До момента те се равняват на 5 млрд. долара. Смята се, че минусовите градуси ще повлияят негативно и на икономиката в Америка.



Когато времето започне да се оправя, а температурите да се стабилизират, щетите в областта на транспорта, търговията, услугите и доставките ще бъдат възстановени и компенсирани, доколкото е възможно.