Снимката на анонимно виетнамско 5-годишно момиченце, което плаче в непосредствена близост до тялото на умряло куче, което е сготвено и подготвено за продажба в един от откритите пазари за кучешко месо в Северен Виетнам, разби сърцата на потребителите в интернет, съобщават от Daily mail. Хиляди хора коментираха вбесено видяното и започнаха да търсят обяснение за приложената жестокост. Оказа се обаче, че истината е още по-болезнена...

Историята започва, когато Флауър, кучето от снимката, изчезва мистериозно от своя дом преди време. Малкото момиче, което е собственик и най-добър приятел на животното, го търси напразно дни наред. Докато един ден членовете на семейството, които го търсят, остават шокирани, виждайки го да лежи мъртво на една от сергиите на пазара за кучешко месо. "Това е Флауър", изпищява малкото момиченце, тичайки към своя мъртъв приятел. Именно там е направена и снимката, предизвикала толкова силни емоции у хората.

Кучешкото месо се консумира особено много в Югоизточна Азия, където дори се провежда и специален ежегоден фестивал в град Юлин в Китай на кучешкото месо. Макар множеството петиции срещу него, на този етап властите твърдят, че фестивалът не съществува и следователно не може да бъде обявен за незаконен.

Но дали личицето на едно малко плачещо дете е способна да предизвика културна промяна у дългогодишния манталитет и привички на хората в тази държава... Единственото, което ни остава е да се надяваме!