Казват, че майките знаят най-добре! Това важи в пълна сила и относно красотата и хитринките, които можем да си откраднем от мама. Ето и какво подбрахме за вас: 

"Бебешко олио, вместо овлажнител!"

Изключително достъпен, евтин, лесен за нанасяне и също толкова ефективен начин да овлажните кожата си. 

"Никакви драстични решения за косата след 21 часа."

Не само мама, но и народът е казал "Утрото е по-мъдро от вечерта!" 

"Не мий косата си всеки ден!"

Това не означава да не си взимате душ, дори напротив. Просто мийте косата си на 2-3 дни. Естественото й омазняване, всъщност се оказва полезно за целия скалп. Прекомерното миене само ще я съсипе. Използването на различни етерични масла допълнително ще я подсили и укрепи. Заложете на аргановото, бадемовото и лавандуловото. 

"Никога не се бръсни! Използвай кола маска."

Мненията тук са противоречиви. Но щом мама е казала, това е закон.

"Не мисли толкова много за продукта."

Да, няма две мнения - специализираните продукти за кожа имат своето влияние и действат. Но преди всичко храненето и физическата активност! Ще се изненадате какво можете да постигнете само с 2 литра вода, чифт гирички, кубче лед и редовно миене на зъбите. Изградените навици от рано, дават резултат точно тогава, когато трябва!

"Не се влияй от модните тенденции! Бъди себе си!"

Имате къдрава коса, която понякога ненавиждате. Или пък гъсти и плътни естествени вежди. Точно те са вашето предимство, въпреки че в момента например на мода е правата коса и тънките вежди... Модата се мени толкова бързо, защо да бъдете нейни слепи поклоници...  Не бъдете копие на останалите. Ако на вашата приятелка прическата тип "боб" й отива ужасно много, то на вас може би няма да приляга толкова. Просто бъдете себе си!

"Здравето е синоним на красотата!"

Останете активни колкото се може по-дълго време. Качвайте се по стълбите, вместо да използвате асансьора, разходете се и оставете колата, пийте вода или чай и забравете газираното и алкохола! Не забравяйте, че вашето здравословно състояние определено оказва влияние и върху това как изглеждате!