Никога не изглеждайте отегчена, дори това да е самата истина!

Любопитен съвет, който може да бъде даден само на жените през 1938 г. Списание Click Photo-Parade представя по забавен начин с фотографии как е било прието да се държат необвързаните дами в обществото по това време. 

1. За да запазите своята привлекателност, приготвяйте облеклото си в будоара.

2. Не сядайте в неудобна поза и никога не изглеждайте отегчена, дори да сте. Не е препоръчително да дъвчете дъвка, но дори да е така, правете го тихо и със затворена уста.

3. Мъжете не обичат жените да ползват назаем техните кърпички и да ги цапат с червило. Гримирайте се насаме, а не пред очите му.

4. Фриволните жени не са любими на мъжете. Не говорете, докато танцувате - когато мъжът танцува, той наистина иска това.

5. Ако имате нужда от сутиен - сложете си. Не опъвайте ластичния колан на жартиерите си и внимавайте чорапите ви да не се набръчкат. 

6. Не използвайте огледалото на колата за гримиране. На мъжът огледалото му трябва за каране и се дразни, когато трябва да се обръща назад, за да следи ситуацията.

7. Недейте да интимничите със своя кавалер на публични места. Всяка открита проява на привързаност е израз на лош вкус и обикновено унижава или обърква мъжа.

8. Не се "заигравайте" с келнера, споделяйки му за забавленията ви с други хора. Мъжете заслужават и желаят цялото ви внимание.

9. Не говорете за дрехите си и не обсъждайте новата си рокля с кавалера си. Наслаждавайте се и ласкайте своя приятел, говорейки за нещата, за които той желае да говори.

10. Не ставайте сантиментална и не го принуждавайте да казва нещо, което не иска, играейки си с неговите емоции. Мъжете не обичат сълзите, особено на публични места.

11. Не пийте твърде много! Мъжът очаква да запазите достойнството си през цялата вечер. 

12. Не се впускайте в дръзки разговори с други мъже. Другата стъпка е да припаднете от твърде много ликьор. Резултатът може да бъде никога повече да не ви поканят на среща.

Дали поведението на дамите се е променила от 1938 г. до наши дни? А дали е за добро?