"Желязната лейди" както често наричат Ана Уинтур, е главен редактор на модната "библия" Vogue вече близо три десетилетия! Тя споделя, че не се е научила да бъде главен редактор на култовото списание за един ден, въпреки че излъчването й от десетилетия говори за увереност и вкоренен професионализъм. Скрита зад прическата си „боб“ и големите слънчеви очила, днес Уинтур е една от най-влиятелните, дискутирани и противоречиви фигури на обществената сцена, а също и пример за милиони жени по света. 

"Работех за "Харпърс Базар". И ме уволниха. Препоръчвам на всеки да мине през това – научаваш много".

"Хората реагират добре на онези, които са сигурни в това какво искат".

"Създайте свой собствен стил. Бъдете уникални за себе си и неповторими за останалите".

"Всичко е въпрос на правилно разграфяване на времето. Ако е твърде скоро – никой не разбира, а ако е далеч в бъдещето – всеки забравя".

"Модата върви само в една посока – напред. И аз твърдо вярвам в тази посока".

"В края на краищата разчитам само на собствените си инстинкти. Понякога съм права, очевидно е, че друг път греша. Но винаги човек трябва да остава верен на личните си убеждения".

"Ако понякога създавам впечатление на студена и груба, то е просто защото се стремя към най-доброто"

"Нямах успех с учението. Може би през голяма част от кариерата си се опитвах да компенсирам за това"

"Хората най-много мразят нерешителността. Дори да съм напълно несигурна, ще се престоря, че знам точно за какво говоря и ще взема решение"

"Схващането, че съвременната жена трябва да изглежда мъжествено, за да бъде приемана насериозно в стремежа й за власт е, откровено казано, ужасяващо. Това е Америка, не Саудитска Арабия."

"Много съм добра в делегирането на отговорности – хората работят много по-добре, когато имат истинско усещане за отговорност. Но в същото време, не обичам изненади. Искам да знам какво се случва във всеки един момент"

"Не обръщам внимание. Не съм сигурна, че това е много добър подход, но не обръщам особено внимание на проучванията на пазара"

"Когато чуя, че някоя компания се управлява от екип, сърцето ми се свива. Имате нужда от лидер с ясна визия и сърце, който да може да придвижва нещата напред"

"Ако гледате която и да е велика модна фотография извън нейния контекст, тя ще ви даде точно толкова информация за случващото се в света, колкото едно заглавие в The New York Times."

 "Или разбираш от мода, или не разбираш"

"В края на краищата разчитам само на собствените си инстинкти. Понякога съм права, очевидно е, че друг път греша. Но винаги човек трябва да остава верен на личните си убеждения".