Какви сме според цветовете, които предпочитаме? Международният ден се чества от 2009 година, когато президентът на португалската асоциация на цветовете Мария Дурао, предлага тази идея на членове на общността по целия свят. Цветовете са важна част от нашия живот, тъй като благодарение на зрителното ни възприятие, те са влиятелно явления и допринасят за голяма част от възприемането на реалността. Виртуалната общност за онлайн пазаруване, Kaymu направи изследване за това какви сме според цветовете, които предпочитаме.

Червен

Червеният цвят привлича вниманието към ползвателя. Ако вашите дрехи, обувки и аксесоари са предимно в тази гама, вие сте страстни и романтични натури, търсещи постоянно погледи върху вас.

Оранжев

Вие сте енергични натури, търсещи предизвикателства и положителни емоции. Внимавайте с този цвят, защото не отива на всеки цвят кожа.

Жълт

Дрехи и аксесоари в този цвят, биха били идеалното нещо, което да ви развесели в лош ден. Ако предпочитате жълтото, вие сте креативна личност, която търси вдъхновение и обичате да разгадавате различни загадки.

Зелен

Вие обичате природата и спокойния живот. Много хора биха ви завидели за спокойствието и хладнокръвието, което внушавате.

Син

Този цвят може да бъде едновременно успокояващ, но и студен. Ако предпочитате синята гама вие сте човек на крайностите, който често си мени настроението. Положителна черта на носещите син цвят, е тяхната изобретателност.

 

Розов

 Розовото е любим цвят на повечето момичета и предпочитан за детски дрехи. Ако и като големи дами, обичате акценти в розово, вие сте добри, смирени и много романтични.

Лилав

Това е много стимулиращ на енергийно ниво цвят. Ако го предпочитате, вие сте мотивирани, борбени, изискани и творчески настроени. Лилавият цвят е един от цветовете на лукса.

Бял 

Това е един от универсалните цветове. Хората, които наблягат на него са невинни, душевно смирени и много добри родители и приятели. Вие сте една слънчева личност.

 

Черен

 Ако сте фен на черното, вие сте властни, сериозни и отговорни. Хората виждат във вас истински лидер и вдъхвате увереност на околните без да влагате усилия.

Източник: БГНЕС